Αποκατάσταση μετά την προπόνηση: Τι είναι η NR βιταμίνη που μπορεί να σε βοηθήσει; – Shape.gr

καλύτερες ασκήσεις για ψωμάκια

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Ξέρεις καλά ότι η αποθεραπεία έπειτα από μια σκληρή προπόνηση μπορεί να είναι έως και κάτι πολύ δύσκολο. Πόνος, σκληροί μύες και χαμηλά επίπεδα ενέργειας ίσως σε αποτρέπουν από το να συνεχίσεις το πρόγραμμα των ασκήσεων για τις επόμενες ημέρες. Φαίνεται όμως ότι στο άμεσο μέλλον θα έχεις στο «οπλοστάσιό» σου έναν πολύτιμο σύμμαχο. Πρόκειται για τη «ριβοσίδη νικοτιναμίδη» (συνήθως ονομάζεται απλά NR), που, σύμφωνα με νεότερες μελέτες, εξασφαλίζει περισσότερη ενέργεια αλλά και ταχύτερη αποκατάσταση μετά τη σκληρή προπόνηση.

Τι είναι η NR;
Πρόκειται για μια μορφή της βιταμίνης Β3 που ανακαλύφθηκε πρόσφατα από τους επιστήμονες. Σε γενικές γραμμές λειτουργεί ως εξής: «Όταν πάρεις NR, το σώμα σου τη μετατρέπει σε νικοκλεοτίδιο νικοτιναμίδης αδενίνης (NAD +), ένα συνένζυμο πουυπάρχει σε όλα τα κύτταρα και συμμετέχει στο μεταβολισμό της ενέργειας, δίνοντας ώθηση στην ικανότητα του οργανισμού σου να διατηρεί τη σωστή λειτουργία των κυττάρων» εξηγεί ο Wally Taylor, MD, ιατρός Λειτουργικής Ιατρικής στο Texas Integrative Medicine. Όμως, δυστυχώς, καθώς μεγαλώνουμε, το NAD + μειώνεται, με αποτέλεσμα να έχουμε σταδιακά όλο και λιγότερη ενέργεια.
Πώς μπορεί να βοηθήσει τη φυσική σου κατάσταση;
Για να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί στο σώμα η ΝR, θα πρέπει να μιλήσουμε για τα μιτοχόνδρια. Αυτά μετατρέπουν τα τρόφιμα που καταναλώνουμε και το οξυγόνο που προσλαμβάνουμε σε ενέργεια. «Το συνένζυμο NAD+ συμβάλλει ώστε τα μιτοχόνδρια ναλειτουργούν πιο αποτελεσματικά, προσφέροντας την ενέργεια που χρειάζεσαι. Η NR βοηθά να διατηρήσεις τα επίπεδα NAD + σε υψηλά επίπεδα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη σωστή λειτουργία των μιτοχονδρίων» επισημαίνει ο Taylor. Η NR και το NAD + επηρεάζουν, επίσης, τις σιρτουίνες στο σώμα, δηλαδή τις πρωτεΐνες που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τη φθορά που επέρχεται λόγω ηλικίας. Αποτέλεσμα; «Έχεις περισσότερη ενέργεια κάθε μέρα» τονίζει ο Taylor και προσθέτει: «Η NR και το NAD + είναι πολύ σημαντικά για τη σωματική και ψυχική απόδοση και την ανάρρωση μετά τη σκληρή άσκηση ή οποιαδήποτε μορφή άγχους».

Πού βρίσκεται;
Η NR υπάρχει στο γάλα, στη μαγιά και στην μπίρα, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες, που δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον οργανισμό μας. Εκτιμάται ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορεί να λαμβάνεται σε μορφή συμπληρώματος διατροφής.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: shape.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: