Απολογισμός της χρονιάς: τα new entries του 2022 στην εστίαση -monopoli.gr

Απολογισμός της χρονιάς: τα new entries του 2022 στην εστίαση -monopoli.gr

Το 2022 φτάνει στο τέλος του. Η πρώτη χρονιά μετά από τη διετία του covid -μία διετία περιορισμών, φόβου και, φυσικά, καραντίνας, που όλα γίνονταν  εξ αποστάσεως- ήταν, αν μη τι άλλο, περίεργη για όλους. Σιγά-σιγά, όμως, καταφέραμε να γυρίσουμε πίσω στην καθημερινότητά μας και να ανακτήσουμε τους παλιούς μας ρυθμούς. Μέσα σε όλα αυτό το κλίμα, η καταπιεσμένη δημιουργικότητα και η όρεξη για νέα ξεκινήματα, που είχαν μπει στην αναμονή κατά την περίοδο της καραντίνας, βρήκαν τον τρόπο και τα μέσα να εκφραστούν.

Στον τομέα της εστίασης, πιο συγκεκριμένα, αρκετά είναι εκείνα τα μαγαζιά που μας άνοιξαν για πρώτη φορά τις πόρτες τους μέσα στο 2022, και -όπως φαίνεται- θα συνεχίσουν να μας υποδέχονται για πολύ καιρό ακόμα. Πάμε, λοιπόν, να κάνουμε μαζί έναν απολογισμό της χρονιάς, όσον αφορά τα new entries στον χώρο της εστίασης.

Holy Llama

Ένα μαγαζί που “άνοιξε” τα new entries του 2022 στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης, το Holy Llama αποτελεί μία από τις αγαπημένες μας κρουασαντερί -που στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο κρουασαντερί. Μεταξύ άλλων brunch προτάσεων, μάλιστα, μας συστήνει και τα διάσημα croissant wheels σε διάφορες γεύσεις, αλλά και τα cruffins cubes.

Διεύθυνση: Γρηγορίου Κυδωνιών 8, Υμηττός 17237 | Νίκης 23, Αθήνα 10557
Τηλέφωνο: 2107626078 | 2103318913

Kolor.

Στην αρχή του έτους, το κέντρο της πόλης μας υποδέχτηκε το Kolor. Ένα μικρό καφέ, που ξεχωρίζει για το στυλ και την μίνιμαλ αύρα του. Λευκό -κατά κύριο λόγο- και βασισμένο σε μία αφαιρετική αισθητική λιτότητας, το “χρώμα” του μαγαζιού προέρχεται από τα αρώματα, τις γεύσεις του και τον ανανεωτικό του αέρα. Μία πινελιά που έλειπε από τα Εξάρχεια και ήρθε για να δώσει μία φρέσκια νότα.

Διεύθυνση: Εμμανουήλ Μπενάκη 7-9, Αθήνα 10678
Τηλέφωνο: 2103810017

Sweet Nolan

Από τη λίστα μας δεν θα γινόταν να λείπει και το “γλυκό” αδερφάκι του Nolan, το νέο ζαχαροπλαστείο του Σωτήρη Κοντιζά. Σε μία άκρως μίνιμαλ προσέγγιση, τόσο από άποψη χώρου, όσο και γλυκών δημιουργιών, το Sweet Nolan φέρνει την δική πνοή στον χώρο της ζαχαροπλαστικής και αποτελεί ένα must visit spot για τους λάτρεις των γλυκών, αλλά και της δημιουργικής κουζίνας.

Διεύθυνση: Απόλλων 6Β, Αθήνα 10557
Τηλέφωνο: 2103240698

Sofi’s Eatery

Ακόμα ένα μαγαζί που μας συστήθηκε φέτος, το Sofi’s στην Βουλιαγμένη, έφερε την δική του “άποψη” στον χώρο του καφέ και του πρωινού. Με ζεστή ατμόσφαιρα και μία πιο healthy προσέγγιση της φιλοσοφίας του brunch, το Sofi’s αποτελεί πόλο έλξης για τα νότια προάστια και όχι μόνο. Ένα comgort spot για τους λάτρεις του brunch και του καλού φαγητού.

Διεύθυνση: Αγίου Παντελεήμονος 7, Βουλιαγμένη 16671
Τηλέφωνο: 2109670605

<span…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: