Απορίες και ερωτήματα για την Καλαμάτα που απαιτούν απαντήσεις! Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο

Απορίες και ερωτήματα για την Καλαμάτα που απαιτούν απαντήσεις! Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

Απορίες και ερωτήματα για την Καλαμάτα που απαιτούν απαντήσεις! Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο

Διαξιφισμοί

Γράφει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

Απορίες και ερωτήματα για την Καλαμάτα που απαιτούν απαντήσεις! Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο

Το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Απορίες και ερωτήματα για την Καλαμάτα που απαιτούν απαντήσεις! Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο

  • Την 16 Απριλίου υπογράφηκε, πανηγυρικά, η σύμβαση δημιουργίας Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ (ELBIT).
  • Επειδή, ομολογώ, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες και επειδή προβλήθηκαν πολλές αντιρρήσεις οφείλω να παρουσιάσω άποψη κορυφαίου Πτεράρχου εα στο θέμα (το όνομα του στην διάθεση αρμοδίων) η οποία, πιθανόν, να είναι διαφωτιστική. 
  1. Η ΠΑ συμμετέχει με Ιπτάμενους, ως εκπαιδευτές, στο ΝΑΤΟϊκό κέντρο εκπαίδευσης στην Αμερική, για πάνω από 30 χρόνια, πρόγραμμα που είναι σε ισχύ ακόμη, με διάρκεια τοποθέτησης κάθε αξιωματικού περί 3,5 χρόνια. Συνεπώς έχει αποκτηθεί, αποκτάται και συντηρείται μια τεράστια  εκπαιδευτική πτητική εμπειρία υψηλών προτύπων, που συνεχώς βελτιώνεται και εκσυγχρονίζεται. Επισημαίνεται ότι σε αυτό το πολυεθνικό κέντρο (συμμετέχουν νατοϊκές χώρες) παρέχεται μερική ή ολική πτητική εκπαίδευση του ιπτάμενου προσωπικού των πολεμικών αεροποριών τους, δηλ στέλνουν εκεί όλο το ιπτάμενο προσωπικό τους ή μέρος του.
  2. Κάτι ανάλογο αλλά σε διακρατικό επίπεδο συμβαίνει μεταξύ της ιταλική και της ελληνικής ΠΑ δηλ Ιταλοί μαθητές και εκπαιδευτές βρίσκονται στην Καλαμάτα όπου πετούν με τα Τ-6, ενώ αντίστοιχοι Έλληνες μαθητές και εκπαιδευτές πετούν στο Λέτσε της Ιταλίας με Μ-339. Το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια περίπου.
  3. Έχουμε 45 περίπου Τ-6 από τα οποία πετούν το μέγιστο 10 αεροσκάφη λόγω μη ύπαρξης FOS ενώ από τα Τ-2 πετά 1 έως 2!! 
  4. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρα δεδομένα, διαπιστώνουμε ότι τα ζητούμενα σε αυτή την περίπτωση είναι η ανελαστική απαίτηση αντικατάστασης του από το 1974 αεροσκάφους Τ-2, FOS για τα Τ-6, βελτίωση εγκαταστάσεων και πιστοποίηση της παρεχόμενης εκπαίδευσης ώστε να καταστεί διεθνές κέντρο εκπαίδευσης.    
  5. Για την κάλυψη αυτών θα έπρεπε να γίνει διεθνής διαγωνισμός τουλάχιστον για μερικά από αυτά ή για όλα αυτά και κυρίως για το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος,  καθώς και για τις διαδικασίες και ενέργειες που απαιτούνται ώστε η εκπαίδευση να πληροί ποιοτικά πρότυπα.
  6. Αυτό που έγινε είναι η ανάθεση όλου του πακέτου σε μία εταιρεία, με τι μέθοδο της ενοικίασης, η οποία προκαλεί τα παρακάτω ερωτήματα:

α) Θα έχω την δυνατότητα να χρησιμοποιήσω σε κρίση-πόλεμο τα Μ-346;

β) Θα δοθούν δις ευρώ και τι θα μείνει στο τέλος της 20ετίας στην ΠΑ;

γ) Δηλ θα ξοδευτούν πολλά δις και δεν θα έχω αεροσκάφη που η εμπειρία δείχνει ότι τα χρησιμοποιούμε πάνω από 30 χρόνια,

δ) Επίσης σε 10 χρόνια θα πρέπει να ξαναγίνει διαγωνισμός για την εκπαίδευση. Διαφορετικά με την λήξη του συμβολαίου θα έχουμε μηδέν αεροσκάφη, μηδέν εκπαίδευση κάποιες εγκαταστάσεις αλλά θα έχουμε ξοδέψει περί τα 2 δις.

ε) Ποιά η ελληνική συμμετοχή στο εγχείρημα σε βιομηχανικές επιστροφές;

Αυτό αποτελεί άθλο, έπος δεν ξέρω τι να πω γιατί αν δινόταν τα χρήματα για αγορά ελαφρού μαχητικού/εκπαιδευτικού αεροσκάφους θα είχαμε ενίσχυση των ειδικών αεροπορικών επιχειρήσεων με ταυτόχρονη αποδέσμευση των σύγχρονων μαχητικών για άλλες αποστολές, αριθμητική ενίσχυση της ΠΑ και θα αναζητούσαμε μόνο την…

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: