Απορροφά θυγατρικές η ελληνική εταιρεία του Μπερλουσκόνι

Απορροφά θυγατρικές η ελληνική εταιρεία του Μπερλουσκόνι

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Δύο θυγατρικές της απορροφά η εισηγμένη εταιρεία Αττικές Εκδόσεις, που ιδρύθηκε και διευθύνεται (ακόμη) από τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο, αλλά ανήκει πλέον στον όμιλο Μπερλουσκόνι. Στόχος είναι η περιστολή λειτουργικών δαπανών, η αποκόμιση φορολογικού οφέλους και η επίτευξη μεγαλύτερων διαφημιστικών εσόδων.

Οπως ανακοινώθηκε, οι Αττικές Εκδόσεις απορροφούν International Radio Networks ΑΕ που ελέγχει τον ραδιοσταθμό Athens Radio Dee Jay και  την The Toc Digital Media ΑΕ, στην οποία ανήκει η ιστοσελίδα thetoc.gr.

Η εταιρεία του ραδιοσταθμού είναι κερδοφόρος και έχει συσσωρεύσει αδιανέμητα κέρδη 946 χιλιάδων ευρώ, που ανεβάζουν τα ίδια κεφάλαια της σε 1,37 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα, ζημιογόνος σε όλες τις χρήσεις της είναι η εταιρεία της ιστοσελίδας thetoc.gr, που είχε ιδρυθεί από την δημοσιογράφο-τηλεπαρουσιάστρια Ελλη Στάη και εξαγοράστηκε προ διετίας από τις Αττικές Εκδόσεις.

Η The Toc Digital Media ΑΕ έχει συσσωρεύσει ζημίες 3,45 εκατ. ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις της  ανέρχονται σε 577 χιλ. ευρώ. Οι Αττικές Εκδόσεις του Μπερλουσκόνι θα επωμιστούν αυτό το βάρος, αλλά θα ωφεληθούν φορολογικά, συμψηφίζοντας ζημίες με μελλοντικά κέρδη τους. 

Επισημαίνεται ότι βασικός μέτοχος των Αττικών Εκδόσεων με 41,66% είναι ο ιταλικός εκδοτικός οίκος Mondadori, που ανήκει στον όμιλο Μπερλουσκόνι. Μεγάλα ποσοστά κατέχουν επίσης οι -αγνώστου ιδιοκτησίας – εταιρείες Palladion Servises (19,82%) Asoka Holdings (18,57%).

Στη λίστα των μετόχων με ποσοστά άνω του 5% δεν εμφανίζεται ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος (ιδιοκτήτης της οικονομικής ιστοσελίδας Capital.gr), ούτε ο Γιώργος Βαρδή Βαρδινογιάννης, που είναι συνιδρυτής της εταιρείας και κατείχε 40% μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: