Αποσαφηνίσεις στο ν/σ για τις τροποποιήσεις ΠΚ & Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ζητά η αντιπολίτευση

Αποσαφηνίσεις στο ν/σ  για τις τροποποιήσεις ΠΚ & Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ζητά η αντιπολίτευση

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να δηλώνει ανοιχτός σε βελτιωτικές προτάσεις και την αντιπολίτευση να εκφράζει επιφυλάξεις και να ζητά περαιτέρω αποσαφηνίσεις, άρχισε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου που αφορά «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, επισήμανε «την ανάγκη αλλαγών οι οποίες θα βελτιώσουν το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που με προχειρότητα και μεγάλη σπουδή, μια μέρα πριν τις εκλογές, ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας σωρεία προβλημάτων».

Απαντώντας στη κριτική της αντιπολίτευσης ότι, μέσα σε δυόμισι χρόνια η κυβέρνηση προχωρά για τρίτη φορά σε τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, αντέτεινε ότι «με ηρεμία, και απαραίτητη προσοχή, μελέτη και σοβαρότητα προτείνονται οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις». «Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει με τη δέουσα προσοχή τα προβλήματα και τις αστοχίες που έχουν προκύψει. Οι προτάσεις για αλλαγές είναι της ίδιας νομοπαρασκευαστικής επιτροπή που εισηγήθηκε και τον προηγούμενο ποινικό κώδικα που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Τσιάρας και συμπλήρωσε:

«Προφανώς εκφράζεται σε κάποια ζητήματα η ιδεολογική άποψη της κυβέρνησης. Προσωπικά, σέβομαι απόλυτα τις διαφορετικές απόψεις. Πρέπει ωστόσο να ισορροπήσουμε μεταξύ της επιστημονικής άποψης που μιλά για μείωση ποινών και της άλλης άποψης που μιλά για το περί δικαίου αίσθημα και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Είναι απολύτως σεβαστή η διαφορετική επιστημονική άποψη, όμως πρέπει να το δει κανείς στη λογική της εφαρμογής και της αποδοχής της πραγματικότητας που εξελίσσεται. Εκεί είναι το ερώτημα. Δεν υπάρχει χώρος σε καμία περίπτωση να λειτουργήσουν εμμονικές προσωπικές απόψεις και λογικές που υπαγορεύονται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Δεν κάνουμε Ποινικά Κώδικα βάσει της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που δημιούργησαν κάποιοι. Αντίθετα, λαμβάνεται υπόψη η επιστημονική άποψη. Η επίδραση της δικαιοσύνης έχει άμεση επίπτωση στη κοινωνία και αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα».

Ο κ. Τσιάρας, υπεραμύνθηκε των νέων τροποποιήσεων που αυστηριοποιούν το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τα ειδεχθή εγκλήματα, τα σεξουαλικά και τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ανηλίκων, ενώ προβλέπεται ποινή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα του εμπρησμού εφόσον επέρχεται έστω και ένας θάνατος ανθρώπου.

«Αντιμετωπίζουμε όλα τα ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα τη σημερινή κοινωνία, προχωρώντας στις…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: