Αποστολή του SPORT24 στην Ολλανδία: Αγρίεψε ο Γιοβάνοβιτς: 'Δεν γίνεται να έχετε πάντα έτοιμη τη δικαιολογία'

Αποστολή του SPORT24 στην Ολλανδία: Αγρίεψε ο Γιοβάνοβιτς: 'Δεν γίνεται να έχετε πάντα έτοιμη τη δικαιολογία'

Μετά το ρεπό της Δευτέρας (26/07) ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περίμενε τους παίκτες του Παναθηναϊκού για μία πολύ “γεμάτη” προπόνηση το πρωί της Τρίτης (27/07), η οποία είχε διάρκεια μιάμιση ώρα και επικεντρώθηκε κυρίως πάνω σε θέματα τακτικής.

Ολλανδία (Χορστ)-Αποστολή: Κώστας Γουλής

Μετά την αρχική προθέρμανση με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και μικρά ανοίγματα σε μικρούς χώρους, ο Σέρβος τεχνικός έκανε μία πρώτη άσκηση πάνω στη κυκλοφορία της μπάλας. Αρχικά χώρισε τους παίκτες του σε τρία γκρουπ, με τους παίκτες να κάνουν πάσες κι άμεση αλλαγή κατεύθυνσης και θέσης αμέσως μετά σαν “ρολόι”.

Ακολούθως τους μοίρασε σε δύο ομάδες και δούλεψε πάνω στην κυκλοφορία που είχε ως τελική κατάληξη την πάσα προς τον εξτρέμ και τη σέντρα από τον τελευταίο μέσα στην περιοχή, όπου βρίσκονταν τέσσερις παίκτες για να εκτελέσουν.

Στη συγκεκριμένη άσκηση ο Γιοβάνοβιτς ήταν πολύ αυστηρός ως προς την εκτέλεσή της και κάποιες στιγμές “αγρίεψε”, όταν έβλεπε πως δεν γίνονταν σωστά αυτά που ζητούσε, με αντίστοιχες φωνές, οδηγίες και παρατηρήσεις.

Δεν γίνεται να έχετε πάντα έτοιμη την δικαιολογία. Όταν σας λέω κάτι, αυτό είναι, το κάνετε και προχωράμε. Δεν θέλουμε δικαιολογίες. καθένας έχει να πει την δική του… ιστορία” φώναζε ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού, ενώ σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις μέσα στο γήπεδο ζητούσε “διάβασμα” του παιχνιδιού, σωστές κινήσεις κι εξηγούσε πως θα πρέπει να είναι τακτοποιημένη συνολικά η ομάδα σε όλο το πλάτος του γηπέδου: “Αν είστε όλοι μαζεμένοι προς τα πίσω, ποιος θα είναι σε θέση για γκολ; Με ένα παίκτη θα επιτεθούμε για να σκοράρουμε;“.

Οι δε ενδεκάδες στην άσκηση ήταν:

Κίτρινοι: Χατζηγιαννάκης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Ρόμπι, Χατζηθεοδωρίδης, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Σαβιέρ (αριστερός εξτρέμ), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, (δεξιός εξτρέμ), Μακέντα.

Πορτοκαλί: Ξενόπουλος, Σάντσες, Σερπέζης, Σιδεράς, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αγιούμπ, Χατζηγιοβάνης (δεξιός εξτρέμ), Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό (αριστερός εξτρέμ), Ιωαννίδης.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε τακτική πάνω στο πρέσινγκ και μία άσκηση που πήρε και την περισσότερη ώρα και δούλεψε για πρώτη φορά ο 59χρονος τεχνικός. Η εν λόγω άσκηση περιελάμβανε “παγίδα” στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου και πρέσινγκ στο δεύτερο τρίτο.

Συγκεκριμένα, όταν οι εξτρέμ “έπεφταν” στον παίκτη που είχε κατοχή της μπάλας, έπρεπε να φτάνουν κοντά, ώστε να του κλείσουν τον χώρο και μετά να επιστρέψουν αμέσως προς την πτέρυγα τους (σε μία σχεδόν αυτοματοποιημένη κίνηση) για να καλύψουν την νέα πάσα.

Την ίδια ώρα δε, ο χαφ…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: