Αρ. Πελώνη: Μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων- Αναγνωρίζουμε πως μία μερίδα δεν θα προστρέξει στον εμβολιασμό

Αρ. Πελώνη: Μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων- Αναγνωρίζουμε πως μία μερίδα δεν θα προστρέξει στον εμβολιασμό

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, την επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου των νησιών αλλά και την πορεία των εμβολιασμών αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση.  «Τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων. Παρ’  όλα αυτά η σταδιακή επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα δεν επιτρέπει εφησυχασμό», πρόσθεσε αναφέροντας ότι οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεπεράσουν σήμερα τα 10 εκατομμύρια.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, είναι θετικό το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες διαπιστώνεται αύξηση στο ρυθμό των ραντεβού που κλείνονται από τους νέους. «Όπως και το γεγονός ότι συμπολίτες μας που ήταν επιφυλακτικοί αναθεωρούν τη στάση τους και προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το Freedom Pass, ανέφερε πως έχουν ήδη συμπληρώσει την αίτηση  για παραλαβή της κάρτας, 140.000 νέοι 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί, μέσω του gov.gr,  και ακόμη 4.500 νέοι μέσω ΚΕΠ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdowns στις περιοχές που έχουν προκαλέσει την ανησυχία, όπως η Πάρος ή η Κρήτη, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι η κυβέρνηση αξιολογεί τα στοιχεία και αναλόγως προχωράει σε παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

Αναφερόμενη στη Μύκονο και τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν μέχρι την επόμενη Δευτέρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως φαίνεται να υπάρχει μία σταθεροποίηση της κατάστασης, ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι για κάποιο άλλο νησί.

Η κ. Πελώνη προέτρεψε επίσης στην τήρηση των μέτρων, τη χρήση της μάσκας και τον εμβολιασμό.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές διαδηλώσεις των αρνητών, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο. «Αυτή είναι η εκστρατεία, εκστρατεία πειθούς», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπάρχει μία μερίδα που έχει τη δική της αντίληψη και δεν θα προστρέξει στον εμβολιασμό. «Επιμένουμε να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους πιο δύσπιστους, τους καχύποπτους», είπε.  

Με αφορμή την έκκληση του πρωθυπουργού προς τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν, και απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να αποφασιστεί υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικοί αποτελούν μία πολύ σημαντική κατηγορία.

«Πηγαίνει καλά ο εμβολιασμός τους, είναι περίπου στο 74%. Προσβλέπουμε και ελπίζουμε ότι θα ανέβουν και άλλο τα ποσοστά γιατί θέλουμε ανοιχτά…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: