Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Πτήση-φόρος τιμής πάνω από το μνημείο του Ν. Σιαλμά ανήμερα της θυσίας του

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Πτήση-φόρος τιμής πάνω από το μνημείο του Ν. Σιαλμά ανήμερα της θυσίας του

Πάνω από το ακρωτήριο Νικόλαος Σιαλμάς, στον Άγιο Ευστράτιο – όπου βρίσκεται και ομώνυμο μνημείο – πέταξε την Παρασκευή με F-16 ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, και απένειμε φόρο τιμής στον υποσμηναγό Νικόλαο Σιαλμά, ο οποίος έχασε τη ζωή του σαν σήμερα το 1992 κατά τη διάρκεια αποστολής αναχαίτισης.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στην 337 Μοίρα και συμμετείχε με τον αρχηγό τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά σε πτήση ζεύγους διθέσιων αεροσκαφών F-16, στο Βόρειο, Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο. Όπως ανακοινώθηκε, κυβερνήτες των δύο αεροσκαφών ήταν ο διοικητής της 337 Μοίρας αντισμήναρχος Ιωάννης Κρίκης και ο επισμηναγός Ιωάννης Τζικόπουλος.

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΕΘΑ

Με την ολοκλήρωση της πτήσης και την προσγείωση στην 135 Σμηναρχία Μάχης στην Σκύρο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στα στελέχη της μονάδας συνεχάρη το σύνολο του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλει σε καθημερινή βάση εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή που του έχει ανατεθεί.

Νωρίτερα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, όπου ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή δραστηριότητα της ημέρας.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: