Αρμενία: Στο Γερεβάν μετά τις συγκρούσεις με το Αζερμπαϊτζάν η Νάνσι Πελόζι – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Αρμενία: Στο Γερεβάν μετά τις συγκρούσεις με το Αζερμπαϊτζάν η Νάνσι Πελόζι - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Στην Αρμενία για προγραμματισμένη επίσκεψη βρίσκεται η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με βίαιες συγκρούσεις στα σύνορά της με το Αζερμπαϊτζάν.

Η Νάνσι Πελόζι, η οποία είναι η πιο υψηλόβαθμη αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέπτεται το Γερεβάν, μετά την ανεξαρτησία της χώρας του Καυκάσου το 1991, χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή της την επίσκεψή της στην Αρμενία ως «ισχυρό σύμβολο της σταθερής δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών για μια Αρμενία ειρηνική, ευημερούσα και δημοκρατική και για μια περιφέρεια του Καυκάσου σταθερή και ασφαλή».

Αυτή η τριήμερη επίσκεψη «θα διαδραματίσει μεγάλο ρόλο για την εγγύηση της ασφάλειάς μας», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του αρμενικού κοινοβουλίου, Άλεν Σιμονιάν, προς τους δημοσιογράφους, πριν από την άφιξή της.

Η επίσκεψη της Αμερικανίδας αξιωματούχου πραγματοποιείται ενώ η περιοχή, στρατηγκής σημασίας, κυρίως επειδή μέσω αυτής μεταφέρονται οι υδρογονάνθρακες της Κασπίας, αντιμετωπίζει τριβές, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στην επιρροή της Τουρκίας, που υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν, και σε αυτήν της Ρωσίας, η οποία θεωρητικά είναι εγγυήτρια της ασφάλειας της Αρμενίας, όπου διαθέτει στρατιωτική βάση.

Ωστόσο, ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί τώρα τη ρωσική προτεραιότητα.

Οι Δυτικοί είναι παρόντες στην ειρηνευτική διαδικασία, στο πλαίσιο της ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις πρόσφατες μάχες ανάμεσα στα αρμενικά και στα αζερινά στρατεύματα, για τις οποίες οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται.

Οι συγκρούσεις αυτές ξέσπασαν την Τρίτη και τερματίσθηκαν με διεθνή μεσολάβηση τη νύχτα της Πέμπτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Αρμενία: Στο Γερεβάν μετά τις συγκρούσεις με το Αζερμπαϊτζάν η Νάνσι Πελόζι - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: