Αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για το master plan του ΟΛΠ

Mεταβιβάστηκε το 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO SHIPPING

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

 Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής επί της νέας Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (master plan) του ΟΛΠ, με τις παρατάξεις να συμφωνούν σχεδόν στο σύνολό τους με τη θέση της Διοικούσας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Με θέση αρχής υπέρ της ανάπτυξης και των επενδύσεων, “αρκεί να υλοποιούνται με σεβασμό στο περιβάλλον και να παίρνουν υπόψη τους τις τοπικές ανάγκες και τις ανησυχίες των πολιτών”, όπως υπογράμμισε στην εισήγηση της, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου υπενθύμισε μια παρόμοια διαδικασία πριν από 17 μήνες, επί της τροποποίησης της ΜΠΕ για το “Επενδυτικό, αναπτυξιακό πρόγραμμα ΟΛΠ ΑΕ”.

Αιτιολογώντας την άρνηση, ανέφερε ότι:

“- Σχεδόν καμιά από τις προτάσεις που κατατέθηκαν τον Μάιο του 2020 δεν έγινε δεκτή και δεν συμπεριελήφθητε στην Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) που εκδόθηκε από το ΥΠΕΝ

– Είναι αρνητική η θέση και των τεσσάρων δήμων της περιοχής (Πειραιά, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας), στους οποίους εκτείνεται και αναπτύσσεται το λιμάνι

– Είναι ξεπερασμένα και λάθος σε κάποια κρίσιμα ζητήματα, τα στοιχεία που αναφέρονται στη μελέτη π.χ. οι αναφορές στα έργα ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ & ΗΑΣΠ ή η έξοδος της χώρας από τα capital control κ.λπ.

Ενδεικτικά σε λάθος παραδοχές, για τη μείωση της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης από τη λειτουργία των νέων έργων, επισημαίνει η κ. Αντωνάκου είναι: Η λειτουργία της γραμμής 3 ΜΕΤΡΟ μέχρι τον Πειραιά στις αρχές του 2021. Η υπογειοποίηση της γραμμής Νέο Φάληρο- Πειραιάς και η κατασκευή νέου σταθμού στα Καμίνια, το οποίο παρουσιάζεται ως έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014- 2020, γεγονός που δεν ισχύει όπως δεν είναι βέβαιη και χρηματοδότησή του από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Επίσης, πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά το σημείο χωροθέτησης των δεξαμενών τροφοδοσίας πλοίων με μεγάλες ποσότητες, δίπλα στον αστικό ιστό όπως ο όγκος των περίπου 660.000 κ.μ. βυθοκορημάτων από την επέκταση του επιβατικού λιμένα και του σταθμού αυτοκινήτων στον προβλήτα Ηρακλέους κλπ.”

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως σχετικά με την έγκρισης της νέας ΣΜΠΕ, η οποία θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος χρήσεων γης και όρων δόμησης, η κ. Αντωνάκου υπενθύμισε ότι “είχε τονιστεί η ανάγκη να είναι όλοι οι φορείς της περιοχής του Πειραιά σε εγρήγορση ώστε εγκαίρως να ενημερωθούν για τις προτεινόμενες αλλαγές στην περιοχή του λιμανιού, η οποία δεν αντέχει την άκριτη χωρίς…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: