Ασφάλεια για όλους, χωρίς πολιτικοκοινωνικές διακρίσεις, υποσχέθηκε ο Τ. Θεοδωρικάκος

Ασφάλεια για όλους, χωρίς πολιτικοκοινωνικές διακρίσεις, υποσχέθηκε ο Τ. Θεοδωρικάκος

Ασφάλεια για όλους, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, σε κάθε γωνία της ελληνικής γης, συνέχιση όλων των μεταρρυθμίσεων Χρυσοχοΐδη και προώθηση νέων όπου χρειαστεί, στήριξη αστυνομικών, πυροσβεστών και στελεχών της Πολιτικής Προστασίας είναι οι βασικοί άξονες που έθεσε ως δέσμευση ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την τελετή αλλαγής σκυτάλης στο υπουργείο, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο μέγαρο της Κατεχάκη.

Ταυτόχρονα όμως ο νέος υπουργός έδειξε ένα ιδιαίτερα ενωτικό πρόσωπο, απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες, φορείς, τοπικές κοινωνίες και το σύνολο του πολιτικού συστήματος για συνδρομή στην αδιάκοπη προσπάθεια απέναντι σε κάθε μορφής εγκληματικότητα.

«Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι», υπογράμμισε ο νέος υπουργός.

Η τελετή παράδοσης- παραλαβής έγινε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, στην αίθουσα “Παύλος Μπακογιάννης”, όπου ο κ. Χρυσοχοϊδης καλωσόρισε τον νέο Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, με τα ακόλουθα λόγια:

«Αγαπητέ Τάκη, επανέρχεσαι στην υπουργική διαδρομή στο υπουργείο που καθημερινά αντιμετωπίζει τα αποτελέσματα όλης της δράσης, το καθημερινά έκτακτο όλης της κοινωνίας. Είσαι άνθρωπος της δράσης και της απόφασης, έχεις λοιπόν ό,τι χρειάζεται για να διευθύνεις την Αστυνομία. Είσαι και άνθρωπος του ορθού λόγου και της ερμηνείας των κοινωνικών φαινομένων. Κι αυτό είναι πιο πολύτιμο. Η Αστυνομία δεν είναι μόνο επιχειρήσεις, δράση και επιβολή. Είναι κυρίως κατανόηση της κοινωνικής πολυπλοκότητας ώστε, με πολύ σεβασμό στον πολίτη και μεγάλη προσοχή στην χρήση δύναμης, να οδηγεί σε σχεδιασμό και επιχειρησιακές δράσεις. Είσαι λοιπόν ο κατάλληλος. Και για ένα λόγο επιπλέον. Διαθέτεις ένα αταλάντευτο δημοκρατικό παρελθόν, σε μια θέση όπου η άσκηση εξουσίας χρειάζεται μέτρο και συνείδηση».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε:

«Διαδέχομαι σε αυτή την τόσο υπεύθυνη θέση έναν άνθρωπο που υπηρέτησε διαχρονικά με αποτελεσματικότητα τον κρίσιμο τομέα της δημόσιας ασφάλειας, ως αρμόδιος υπουργός. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός που εξάρθρωσε την τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη” και αυτό το εξαιρετικό έργο ,αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα, θα τον συνοδεύει τιμητικά στην αξιολόγηση όλων των Ελλήνων για πάντα».

Σε ότι αφορά το όραμα του ο κ. Θεοδωρικάκος, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη να του αναθέσει «έναν τομέα που αποτελεί κρίσιμη και καθοριστική προτεραιότητα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: