Αυγενάκης: 'Οι ΚΑΕ θα τιμωρούνται με αφαίρεση 3 ως 5 βαθμών και όχι 5 ως 10 για μη χορήγηση ή ανάκληση πιστοποιητικού'

Αυγενάκης: 'Οι ΚΑΕ θα τιμωρούνται με αφαίρεση 3 ως 5 βαθμών και όχι 5 ως 10 για μη χορήγηση ή ανάκληση πιστοποιητικού'

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε το παρών στην παρουσίαση της Stoiximan Basket League της σεζόν 2021/22 και αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία, στην συνέχεια αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στην νέα διοίκηση της ΕΟΚ. Παράλληλα αποκάλυψε ότι βρέθηκε λύση σε ένα σημαντικό θέμα.

Όπως λοιπόν ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, πλέον οι ομάδες θα τιμωρούνται με αφαίρεση 3-5 βαθμών σε περίπτωση μη χορήγησης ή ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής και όχι με 5-10 όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Όπως τονίστηκε, έγινε αντιληπτό ότι δεν μπορούν να ισχύουν οι ίδιοι κανονισμοί με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφού υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια στον τρόπο που βαθμολογούνται οι ομάδες.

Αναλυτικά ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:

“Είναι μεγάλη χαρά για εμένα που είμαι ανάμεσα σε ανθρώπους των κορυφαίων ανθρώπων του ελληνικού μπάσκετ, που έχουν έναν κοινό σκοπό: Την αναβάθμιση του πρωταθλήματος

Το επαγγελματικό μπάσκετ κλείνει 30 χρόνια. Έχουμε ζήσει πολλές συγκινήσεις, με αθλητές που το δόξασαν διεθνώς.

Το φετινό πρωτάθλημα έχει μέλλον και αυτό φαίνεται από τους παίκτες του. Η ελληνική καλαθοσφαίριση διανύει μία νέα εποχή. Διοικείται από νέα πρόσωπα, με διάθεση για προσφορά. Αφήνει πίσω την διοικητική ανωμαλία των τελευταίων μηνών και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Μόνο αν ενώσουμε δυνάμεις θα πετύχουμε αποτελέσματα.

Θα επαναλάβω κάτι: Συνεργαζόμαστε, αλλάζουμε γρήγορες πάσες και θέλουμε πολλά τρίποντα. Η Πολιτεία έχει κάθε διάθεση να βοηθήσει και το έχει κάνει.

Πράγματι δεν είναι ίδιος ο τρόπος βαθμολόγησης των ΠΑΕ και των ΚΑΕ. Τις επόμενες ημέρες η ποινή που θα εφαρμόζεται στις ΚΑΕ θα είναι αναλογική, ώστε η μη χορήγηση ή η ανάκληση του πιστοποιητικού θα τιμωρείται με την αφαίρεση 3-5 βαθμών. Οι ΚΑΕ που θα συμμετάσχουν στην Α1 για την σεζόν 2021/22 στην περίπτωση που ΕΕΑ δεν χορήγησε πιστοποιητικό λόγω καθυστέρησης, θα τιμωρούνται με έναν βαθμό τιμωρία.

Το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να βρεθεί εκεί που του αξίζει. Εύχομαι συναρπαστικό πρωτάθλημα με υγεία για όλους και όσο το δυνατόν γεμάτες κερκίδες.

Χάθηκε χρόνος λόγω της πανδημίας και του προηγούμενο καθστώς. Φτάσαμε στην ώρα μηδέν. Το μπάσκετ μας μας χρειάζεται όλους”

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: