Αυγενάκης: Τρέχουμε μαραθώνιο με… σπριντ για να αναβαθμίσουμε τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις

Αυγενάκης: Τρέχουμε μαραθώνιο με... σπριντ για να αναβαθμίσουμε τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις

Σε ανάλυση των ενεργειών που γίνονται από πλευράς κυβέρνησης για την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, που για πολλά χρόνια «μαράζωναν», προχώρησε μέσω τοποθέτησής του στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Μπούμπα.
Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε «αποκαρδιωτική» την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι Ολυμπιακές υποδομές μέχρι πέρσι το καλοκαίρι και παρέθεσε αναλυτικά το έργο που έχει συντελεστεί τους τελευταίους 15 μήνες. Τόνισε, δε, ότι αντιμετωπίστηκαν σωρεία χρόνιων προβλημάτων και «δόθηκε ξανά ζωή» με όραμα, σχέδιο και προγραμματισμό για την αξιοποίησή τους, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σύμβαση με την ΚΑΕ ΑΕΚ για την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων, η οποία είναι «η πρώτη αθλητική αξιοποίηση Ολυμπιακής Εγκατάστασης, 16 χρόνια μετά από τους Αγώνες στην Αθήνα το 2004».
Αναλυτικά, η ομιλία του υφυπουργού Αθλητισμού:
«Δυστυχώς, οι περισσότερες Ολυμπιακές αθλητικές εγκαταστάσεις, μαραζώνουν. Για πολλά χρόνια δεν έχουν γίνει εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού στις εγκαταστάσεις αυτές, ενώ πολλές έχουν γίνει αντικείμενο λεηλασίας και δολιοφθοράς. Το πρώτο διάστημα της ανάληψης των καθηκόντων μου, έκανα αυτοψία σε όλες μας τις αθλητικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να έχω προσωπική εικόνα και αντίληψη. Δεν διστάζω να μοιραστώ μαζί σας ότι ένιωσα θλίψη, σοκ και απογοήτευση με τις εικόνες που αντίκρισα.
Στο ΟΑΚΑ, που έπρεπε να είναι ένα πραγματικό στολίδι, υπήρχε εικόνα εγκατάλειψης. Σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα παντού, εμφανή σημάδια φθοράς και αδιαφορίας και, κυρίως, καμία εργασία συντήρησης. Τεράστιες ανάγκες συντήρησης, εμφανής η παραμέληση.
Ανάλογη η εικόνα και στο ΣΕΦ. Σημαντικές ελλείψεις σε καθαριότητα, ασφάλεια, ταβάνια που έσταζαν.
Άγιος Κοσμάς: κι εκεί σοβαρά προβλήματα συντήρησης και τρομακτικές ελλείψεις.
Ολυμπιακό χωριό: εικόνα εγκατάλειψης. Η μόνη συντήρηση που γινόταν ήταν από τη φιλοτιμία των ερασιτεχνικών σωματείων που χρησιμοποιούσαν τις εγκαταστάσεις, ενώ μέχρι πριν από τέσσερις μήνες ανήκε στον ΟΑΕΔ.
Στο Βύρωνα, το Σκοπευτήριο είχε εγκαταλειφθεί, όχι μόνο δεν υπήρχε συντήρηση, αλλά υπήρχαν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και προβλήματα χρήσης. Δεν υπήρχε καν διοίκηση.
Αθλητικό Κέντρο Άνω Λιοσίων: καμία συντήρηση για χρόνια, εγκατάλειψη στις περισσότερες εγκαταστάσεις.
Παιανία – «Σπίτι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: