Αυστηρή προειδοποίηση Βούτση: Η στρατηγική των «δύο άκρων» εκτρέφει ακροδεξιές συμπεριφορές

Αυστηρή προειδοποίηση Βούτση: Η στρατηγική των «δύο άκρων» εκτρέφει ακροδεξιές συμπεριφορές

Λίγες μέρες μετά το αποτέλεσμα της ιστορικής δίκης της Χ.Α. και των κυβερνητικών κατηγοριών έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλά στην «Εφ. Συν.» και τον Δημήτρη Τερζή για το ναζιστικό μόρφωμα και την τακτική που ακολουθεί η Ν.Δ.

Ειδικότερα για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής σημειώνει:

«Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί τιμή και ενίσχυση για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, είναι μια μεγάλη αναγνώριση του ίδιου του αντιφασιστικού κινήματος, που είχε ως εμβληματική μορφή τη Μάγδα Φύσσα, σε όλη τη διάρκεια της δίκης. Το κυριότερο όμως νομίζω ότι είναι μια πολύ σοβαρή παρακαταθήκη για την κοινωνία μας και ιδιαίτερα για τις νέες γενιές, μέσα σε έναν κόσμο που περιδινίζεται στις πολλαπλές κρίσεις και καθώς τα φαινόμενα που επωάζουν το αυγό του φιδιού, μέσω της ακροδεξιάς ριζοσπαστικοποίησης διεθνώς, αυξάνονται. Στο παρελθόν, σε διάφορες φάσεις στη μεταπολίτευση, ζήσαμε βίαιες φασιστικές συμπεριφορές και γνωρίζαμε ότι υπήρχαν θύλακες, τόσο μέσα στους μηχανισμούς του βαθέως κράτους, όσο και «λάθρα διαβιούντες» στα κόμματα της εξουσίας, της δεξιάς πολυκατοικίας, όταν δεν είχαν αυτόνομη εκλογική πελατεία.

Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, επιβάλλεται εγρήγορση απέναντι στο ρατσισμό και τον εκφασισμό της καθημερινότητας. Χρειάζεται ενθάρρυνση στις κοινωνικές αντιστάσεις που απονομιμοποιούν το ρατσισμό και το φασισμό και βέβαια είναι υποχρεωμένη η ηγεσία της ΝΔ να εκκαθαρίσει τις πολιτικές και τα στοιχεία που μαρτυρούν μια ανομολόγητη συμπόρευση, έστω και περιπτωσιολογικά, με τις ιδέες ή με τον εγκωμιασμό τέτοιων πρακτικών. Το λέω ευθέως, «η στρατηγική των δυο άκρων» η οποία επανέρχεται ανά τακτά διαστήματα από τις ηγεσίες της ΝΔ, είναι εκτροφείο για αυτές τις ακροδεξιές και φιλοφασιστικές συμπεριφορές».

Ειδικότερα ερωτηθείς για τη στάση της ΝΔ λέει:

«Σε καμία περίπτωση δεν παραγνωρίζουμε, τη θέση και τη στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, ιδιαίτερα βέβαια της Αριστεράς εντός και εκτός κοινοβουλίου, που λειτούργησαν, από ένα σημείο και υστέρα, αποφασιστικά και ασφυκτικά, στο να υπάρξει η καταδίκη της ΧΑ, ως εγκληματικής οργάνωσης. Θεωρώ επίσης συμβολή την ουσιαστική σύμπτωση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων στη στρατηγική για να τεθεί η ηγεσία της ΧΑ απέναντι στους φυσικούς της δικαστές, για τις πράξεις και την ενθάρρυνση των πράξεων της εγκληματικής οργάνωσης. Επιλογή που έβαλε τέλος αφενός στην επιστημονική συζήτηση για να υπάρξει…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: