Αυστραλία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer για τους εφήβους 12 με 15 ετών

Αυστραλία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer για τους εφήβους 12 με 15 ετών

Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία ανέφερε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από την COVID-19 κατά τη φετινή χρονιά, αναγκάζοντας τους αξιωματούχους να αυστηροποιήσουν τα μέτρα του λοκντάουν στο Σίδνεϊ, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «εθνική έκτακτη ανάγκη».
Η πολιτειακή πρωθυπουργός Γκλάντις Μπερετζικλιάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του λοκντάουν για τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, πέραν της προγραμματισμένης ημερομηνίας λήξης του στις 30 Ιουλίου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αριθμοί δεν πηγαίνουν προς την κατεύθυνση που ελπίζαμε ότι θα πήγαιναν σε αυτό το στάδιο», δήλωσε η Μπερετζικλιάν, καθώς ανακοίνωνε 136 νέα κρούσματα μόλυνσης στη Νέα Νότια Ουαλία.

Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων στο χειρότερο κύμα της επιδημίας στην Αυστραλία από την κορύφωσή της την προηγούμενη χρονιά έχει εκτοξευτεί σε περισσότερα από 1.900 κρούσματα, από τα μέσα Ιουνίου όταν εντοπίστηκε το πρώτο περιστατικό σε ένα οδηγό λιμουζίνας στο Σίδνεϊ, ο οποίος μετέφερε πληρώματα αεροπορικής εταιρίας που ταξίδευαν στο εξωτερικό.

Το παραλλαγμένο στελέχος Δέλτα που μεταδίδεται ταχύτατα έχει εξαπλωθεί στις γειτονικές πολιτείες της Βικτόριας και της Νότιας Αυστραλίας, οδηγώντας στη λήψη μέτρων που έχουν θέσει ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% του πληθυσμού της Αυστραλίας σε λοκντάουν.
Η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων έχει οδηγήσει στη διακοπή της λειτουργίας μεγάλων τμημάτων της οικονομίας, ακόμη και αν σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ, η οικονομία ανοίγει.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν ανέστειλε για τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες τη λεγόμενη «ταξιδιωτική φούσκα» με την Αυστραλία, η οποία επιτρέπει τη μετακίνηση μεταξύ των δύο χωρών χωρίς την υποχρέωση καραντίνας.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τουλάχιστον 53 από τα νέα κρούσματα στο Σίδνεϊ είχαν μολυνθεί εντός της κοινότητας πριν να διαγνωστούν. Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι ο αριθμός αυτός θα πρέπει να μειωθεί κοντά στο μηδέν, ώστε να αρθεί το λοκντάουν στην πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας. Η υπεύθυνη των υπηρεσιών υγείας στην ίδια πολιτεία, η Κέρι Τσαντ, δήλωσε ότι το εθνικό πρόγραμμα των εμβολιασμών θα πρέπει να επικεντρωθεί στο Σίδνεϊ.

«Επεσήμανα σήμερα στην κυβέρνηση ότι πρόκειται για μία κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης, η οποία απαιτεί τη λήψη πρόσθετων μέτρων προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των μολύνσεων», είπε η Τσαντ.

Αν κηρυχθεί επισήμως κατάσταση «εθνικής έκτακτης ανάγκης», θα ανοίξει τον…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: