Αυτά είναι τα ισχυρότερα διαβατήρια του κόσμου για το 2021 – Σε ποια θέση βρίσκεται το ελληνικό – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Αυτά είναι τα ισχυρότερα διαβατήρια του κόσμου για το 2021 – Σε ποια θέση βρίσκεται το ελληνικό

Μαζί με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα κερδίζει μια θέση στην κορυφαία δεκάδα, σύμφωνα με την κατάταξη των πιο ισχυρών διαβατηρίων του κόσμου από την Henley Passport Index, με δεδομένα από τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).

Ο τελευταίος δείκτης της Henley Passport αποκαλύπτει το μεγάλο χάσμα στις ταξιδιωτικές ελευθερίες. Πολλές από τις χώρες με τα πιο ισχυρά διαβατήρια του κόσμου έχουν θεσπίσει πιο αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι διαβατηρίων να μην έχουν πρόσβαση σε προορισμούς.

Τι ψάχνει το γεωτρύπανο στη διασταύρωση Σίνα και Βησσαρίωνος

Ποια είναι τα ισχυρότερα διαβατήρια σήμερα;

Όπως κάθε χρόνο από το 2006, έτσι και φέτος δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα με τα ισχυρότερα διαβατήρια του πλανήτη που βασίζεται σε δεδομένα της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) και κατατάσσει τις χώρες ανάλογα με την ταξιδιωτική δύναμη που διαθέτουν, δηλαδή με βάση τον αριθμό των κρατών στα οποία οι πολίτες τους μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς να χρειάζονται βίζα.

Η Ιαπωνία συνεχίζει να είναι στην πρώτη θέση, την οποία μοιράζεται με την Σιγκαπούρη. Έχουν το πιο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο, με πρόσβαση χωρίς βίζα σε 192 χώρες.

Η Γερμανία και η Νότια Κορέα ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση (190), ενώ ακολουθούν Φινλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Ισπανία (189).

Η Ελλάδα μοιράζεται την έβδομη θέση (185) με Τσεχία, Μάλτα, Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

Στην αντίπερα όχθη, το Αφγανιστάν έχει το λιγότερο ισχυρό διαβατήριο παγκοσμίως, προσφέροντας στους κατόχους του πρόσβαση χωρίς βίζα σε μόλις 26 προορισμούς.
Το Ιράκ (28), η Συρία (29), το Πακιστάν (31) και η Υεμένη (33) είναι, επίσης, μεταξύ των λιγότερο ισχυρών διαβατηρίων στον κόσμο.

Ενώ η κυριαρχία των ευρωπαϊκών διαβατηρίων στο Top Ten της λίστας είναι εμφανής κατά τα περισσότερα έτη δημοσίευσης των στοιχείων του δείκτη, η υπεροχή τριών ασιατικών κρατών, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη και Νότια Κορέα, αποτελεί πλέον τη νέα πραγματικότητα. Αυτά είναι τα ισχυρότερα διαβατήρια του κόσμου για το 2021 – Σε ποια θέση βρίσκεται το ελληνικό - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Έρχεται μεγαλύτερη αμερικανική δύναμη στην Αλεξανδρούπολη
Ακολουθήστε Αυτά είναι τα ισχυρότερα διαβατήρια του κόσμου για το 2021 – Σε ποια θέση βρίσκεται το ελληνικό - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Onlineστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Αυτά είναι τα ισχυρότερα διαβατήρια του κόσμου για το 2021 – Σε ποια θέση βρίσκεται το ελληνικό - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: