Αυτό είναι το νέο Cupra Born – Πόσο θα κοστίζει

Αυτό είναι το νέο Cupra Born – Πόσο θα κοστίζει

Αμιγώς ηλεκτρικό και σε 3 επίπεδα ισχύος έως 231 ίππους
Το Born είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα της Cupra.
Διαθέτει σύγχρονη τεχνολογία, εντυπωσιακή σχεδίαση και ένα πλαίσιο που υπόσχεται οδηγική απόλαυση.
Το Born σηματοδοτεί μια νέα ηλεκτρική εποχή για τη μάρκα και έρχεται να προστεθεί στις plug-in υβριδικές εκδόσεις των Cupra Leon και Formentor. Επιπλέον, είναι το πρώτο μοντέλο με ουδέτερο αποτύπωμα CO2,όπου ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές χρησιμοποιείται σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού& παραγωγής. Οι επιπρόσθετες εκπομπές αντισταθμίζονται από περιβαλλοντικές επενδύσεις πιστοποιημένες με τα υψηλότερα πρότυπα. Έχει σχεδιαστεί στη Βαρκελώνη, στα κεντρικά γραφεία της μάρκας στο Martorell και παράγεται στο εργοστάσιο του Zwickau στη Γερμανία.
Κινητήρες

Το Born με κίνηση στους πίσω τροχούς, δημιουργεί μια πιο σπορ οδηγική αίσθηση και διατίθεται σε τρεις εκδόσεις απόδοσης από 150 έως 231 ίππους (με e-Boost). Το e-Boost διατίθεται με δύο επιλογές μπαταρίας: Με την μπαταρία 77kWh που προσφέρει επιτάχυνση 0-100 σε 7 δευτερόλεπτα και αυτονομία περίπου 540χλμ, και με την μπαταρία 58kWh με τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα και αυτονομία έως 424χλμ. Επιπλέον, το πακέτο e-Boost περιλαμβάνει μεγαλύτερα μπροστινά φρένα και στάνταρ ζάντες 19” καθώς και τιμόνι με satellite buttons.
Το Born χρησιμοποιεί υδρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου τοποθετημένη χαμηλά και κεντρικά στο αυτοκίνητο ώστε να προσφέρει καλύτερη κατανομή βάρους (50% μπροστά, 50% πίσω)και να μειώσει το αντίκτυπο του αυξημένου βάρους. Το ηλεκτρικό όχημα διαθέτει τρεις επιλογές μπαταρίας με χωρητικότητα 45kWh, 58kWh και 77kWh και με μέγιστη αυτονομία περίπου 540χλμ με μία μόνο φόρτιση σύμφωνα με τον επίσημο κύκλο δοκιμών WLTP. Η επίτευξη του μεγάλου εύρους αυτονομίας επιτυγχάνεται από το προηγμένο  σύστημα θερμικής διαχείρισης που διατηρεί στο βέλτιστο τη θερμοκρασία της μπαταρίας.
Όσον αφορά τους χρόνους επαναφόρτισης, σε μόλις 7 λεπτά μπορούν να προστεθούν επιπλέον 100 χιλιόμετρα αυτονομίας χρησιμοποιώντας ένα σημείο φόρτισης 170kW. Ακόμη και αν η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας είναι μόνο στο 5%, μπορεί να αναπληρωθεί στο 80% σε μόλις 35 λεπτά.Το Born μπορεί να συνδεθεί τόσο σε δίκτυα φόρτισης AC (έως 11kW) όσο και DC (έως 170kW).
Το ηλεκτρικό Cupra είναι εξοπλισμένο με Drive Profile, που σημαίνει ότι μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του οδηγού του. Διαθέτει πέντε διαφορετικά οδηγικά προφίλ: Range, Comfort, Performance, Individual και Cupra (διατίθεται μόνο με το e-Boost).
Πλαίσιο

Το Born χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική πλατφόρμα MEB του VW Group, σε συγκεκριμένη εφαρμογή Cupra (15 χλστ…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: news.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: