Αυτό είναι το Skoda Enyaq iV60 – Πόσο κοστίζει

Αυτό είναι το Skoda Enyaq iV60 – Πόσο κοστίζει

Πρόκειται για ένα μεγάλο σε μέγεθος SUV που διατίθεται με τρία μεγέθη μπαταρίας και πέντε επίπεδα ισχύος
Σε αυτή την δοκιμή έχουμε να κάνουμε με το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό SUV της Skoda που είχαμε παρουσιάσει πριν λίγους μήνες.
Το όνομα αυτού Enyaq (Ιρλανδικό, προέρχεται από το «Enya» που σημαίνει πηγή ζωής) και βάση του η αρθρωτή πλατφόρμα MEB του VW Group.
Πρόκειται για ένα μεγάλο σε μέγεθος SUV που διατίθεται με τρία μεγέθη μπαταρίας, πέντε επίπεδα ισχύος και τιμή σχετικά προσιτή για ηλεκτρικό όχημα.
Στην δοκιμή μας ζήσαμε για περίπου μια εβδομάδα με την μέση έκδοση, την iV 60, που έχει ένα ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο εμπρός από τον πίσω άξονα, που τροφοδοτείται από μια υγρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου 62 kWh, τοποθετημένη στο δάπεδο με ισχύ 180 ίππους και ροπή 310 Nm.
Εν συντομία

Το επιβλητικό και αεροδυναμικό (Cd: 0,26) αμάξωμα χαρακτηρίζεται από την Crystal Face νέα μάσκα με τις κάθετες ραβδώσεις που φωτίζονται από 131 LED και μια οριζόντια λωρίδα φωτός που τη διατρέχει απ’ άκρη σε άκρη. Παράλληλα τα LED φωτιστικά σώματα μπρος και πίσω, μαζί με τους –προαιρετικούς- προβολείς Full LED Matrix, δημιουργούν μία σύγχρονη και εντυπωσιακή εμφάνιση, που συμπληρώνεται από ζάντες διαμέτρου 21 ιντσών.
Με μήκος 4.649 χιλ., πλάτος 1.879 χιλ. και ύψος 1.616 χιλ., το ηλεκτρικό όχημα προσφέρει μεγάλους εσωτερικούς χώρους (ανάλογους του Kodiaq), ενώ το μακρύ μεταξόνιο των 2.765 χιλ. και η απουσία τούνελ μετάδοσης, δίνουν μεγάλο χώρο στους πίσω επιβάτες και συνολική χωρητικότητα του χώρου αποσκευών 585 λίτρων (φτάνει τα 1.710 λίτρα με διπλωμένα τα πίσω καθίσματα). Το μακρύ μεταξόνιο εξασφαλίζει άνετες θέσεις για πέντε ενήλικες επιβάτες, ενώ κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών υπάρχουν θέσεις για τα καλώδια φόρτισης, αλλά δεν υπάρχει εφεδρικός τροχός. Το τελευταίο είναι σοβαρό μειονέκτημα, καθώς αν σκιστεί κάποιο από τα ελαστικά, μόνο η οδική βοήθεια θα σας δώσει λύση και από εκεί και πέρα η τύχη σας, αν κάποιο βουλκανιζατέρ έχει αυτή την σπάνια διάσταση ελαστικού.

Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από ανέσεις, πολυτέλεια, πρακτικές λύσεις και σύγχρονη τεχνολογία. Το νέο Digital Cockpit, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, έχει μέγεθος 5,3 ίντσες και εμφανίζει τις πιο σημαντικές πληροφορίες, όπως ταχύτητα, δεδομένα οδήγησης, συστήματα πλοήγησης και τα ενεργά συστήματα υποβοήθησης. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών διατάξεων, οι οποίες μπορούν να λειτουργούν διαισθητικά ενώ χρησιμοποιεί το πολυλειτουργικό τιμόνι για τον έλεγχο του οχήματος και συστημάτων υποβοήθησης. Την εικόνα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: news.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: