Χ. Γιαννούλης: Καταγγελίες και περίεργες συμπτώσεις στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιχειρήσεων

Χ. Γιαννούλης: Καταγγελίες και περίεργες συμπτώσεις στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιχειρήσεων

«Υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες για αδικίες και ανισοβαρή στήριξη μεταξύ διαφορετικών κλάδων επιχειρήσεων, από το πρόγραμμα «Διέξοδος». Η αδικία βέβαια είναι η καλή εκδοχή, γιατί προκύπτουν καταγγελίες και αναφορές για πολύ περίεργες συμπτώσεις. Πολλοί ωφελούμενοι  είναι άνθρωποι φιλικά διακείμενοι  προς τη διοίκηση της Περιφέρειας ή είναι γνωστοί παράγοντες της ΝΔ», τόνισε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Γιαννούλης 

Ο κ. Γιαννούλης, μιλώντας στον «Flash 99,4», σημείωσε ότι στη συγκρότηση των κριτηρίων για την ένταξη στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων «Διέξοδος», δεν υπήρξε η λογική να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες. 

«Μόλις 6.683 από τις 20.000 επιχειρήσεις που έκαναν αίτηση, θα ενισχυθούν με μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», επεσήμανε. 

«Καταθέσαμε ερώτηση τόσο στη Βουλή όσο και στη διοίκηση της Περιφέρειας με την οποία ζητάμε να μας κοινοποιηθούν τα  αντίγραφα της οικονομικής μελέτης σύμφωνα με την οποία έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων κριτηρίων αξιολόγησης, όπως και τα πρακτικά της Επιτροπής Αξιολόγησης και τους συνημμένους πίνακες κατάταξης των επιχειρήσεων», είπε χαρακτηριστικά. 

Το βασικό πρόβλημα με τον πρωθυπουργό, πρόσθεσε ο κ. Γιαννούλης, είναι ότι δεν μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη. Και αυτό, πρόσθεσε, φάνηκε ξεκάθαρα και από τη χθεσινή του απογοητευτική του τηλεοπτική εμφάνιση.  

«Το να μπορείς να συζητάς ελεύθερα, να διαβουλεύεσαι, να αναδεικνύεις πολιτική ζητήματα μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου δεν είναι αρρώστια. Είναι μία κατάκτηση και μία παραδοσιακή διαδικασία στο χώρο της Αριστεράς», υπογράμμισε. 

«Στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,  έχουμε υποχρέωση να είμαστε αποτελεσματικοί, χρήσιμοι  και παρόντες. Και αυτό κάνουμε. Υποχρέωση μας είναι να παράγουμε πολιτικές προτάσεις και να είμαστε κοντά στους πολίτες», δήλωσε ο κ. Γιαννούλης. 

 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: