Χ. Θεοχάρης: «Εντείνουμε την υγειονομική επιτήρηση όπου βλέπουμε αύξηση της μετάλλαξης Δέλτα»

Χ. Θεοχάρης: «Εντείνουμε την υγειονομική επιτήρηση όπου βλέπουμε αύξηση της μετάλλαξης Δέλτα»

Σημαντικές παρατηρήσεις και διευκρινίσεις σε σχέση με επίκαιρα ζητήματα του ελληνικού τουρισμού, είχε την ευκαιρία να κάνει ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακής Μάλαμα, αναφορικά με την κατάσταση στις οδικές συνοριακές πύλες της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις και στα μέτρα τα οποία λαμβάνονται στον τομέα του τουρισμού για την υγειονομική προστασία από την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του Sars-CoV-2. Όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, «όσον αφορά στα υγειονομικά ζητήματα, αποδεικνύουμε τα αντανακλαστικά μας. Δουλέψαμε πολύ εντατικά, ώστε να φτάσουμε στο σημείο να ανοίξουμε τις πτήσεις με τη Ρωσία. Όμως, συγχρόνως βλέπουμε αύξηση της μετάλλαξης Δέλτα στη συγκεκριμένη χώρα, όπως και στην Πορτογαλία, στη Μεγάλη Βρετανία και αλλού. Εντείνουμε την υγειονομική επιτήρηση όπου το βλέπουμε αυτό. Και, εντείνοντας την υγειονομική επιτήρηση, κάνουμε το σωστό για την υγεία των Ελλήνων πολιτών, το σωστό εν τέλει για τον ίδιο τον τουρισμό. Διότι δεν είναι το άνοιγμα του τουρισμού μια εύκολη διαδικασία. Είναι μια πολύπλοκη, δυναμική διαδικασία, όπου πρέπει να είμαστε διαρκώς από πάνω και να τροποποιούμε τις αποφάσεις, ανάλογα με τα νέα δεδομένα που εμφανίζονται».

Σχετικά με τα τεστ αντιγόνου, ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε πως «πλέον γίνονται δεκτά, αλλά, σε κάθε περίπτωση ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες της ειδικής επιτροπής επιστημόνων». Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «δυσκολεύομαι να καταλάβω τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον τουρισμό. Είναι η θέση σας αυτή που περιγράψατε τώρα; Να μην υπάρχει κανένα τεστ; Όποιος θέλει να έρχεται; Αυτή ακριβώς είναι η θέση που περιγράψατε. Για κακή σας τύχη, την ίδια ημέρα που εσείς βγάζατε την ερώτησή σας για το αν δεχόμαστε τα τεστ αντιγόνου, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση ότι δεχόμαστε τα τεστ αντιγόνου. Και σας διαβεβαιώ ότι αυτό θα κάναμε από την πρώτη ημέρα, εάν αυτό ήταν υγειονομικά ασφαλές. Ωστόσο, η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν υγειονομικά ασφαλές. Αν δεν είχαμε στοιχεία κάποιων εβδομάδων για να δούμε τη θετικότητα στα σύνορά μας από τα τεστ που πραγματοποιούσαμε, οι ιατροί δεν προσυπέγραφαν την αποδοχή των τεστ αντιγόνου. Εσείς, λοιπόν, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, μας λέτε να κάνουμε αποδεκτά αυτά τα τεστ κόντρα στους ιατρούς. Όχι. Η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει μικροπολιτική, ούτε θέτει σε κίνδυνο τη…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: