ΧΑ: Ολοταχώς προς την κορυφή, με τράπεζες και blue chips

ΧΑ: Ολοταχώς προς την κορυφή, με τράπεζες και blue chips

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Απτόητη από τις εξελίξεις στα μέτωπα της πανδημίας και του πολέμου για τον έλεγχο των τραπεζών – με πρώτο “θύμα τον επικεφαλής του ΤΧΣ, η χρηματιστηριακή αγορά συνεχίζει την ανοδική της πορεία με επιταχυνόμενο ρυθμό. Τέταρτη ημέρα ανόδου στο ΧΑ, με σωρευτικά κέρδη της τάξεως του 7,5% στο Γενικό Δείκτη και τις τραπεζικές μετοχές σε ρόλο λοκομοτίβας.

 Θετική εικόνα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με άνοδο 1,6% στο Λονδίνο, +1,2% στο Παρίσι και μικρά κέρδη 0,4% στη Φρανκφούρτη.

Οι αγορές βλέπουν  πάλι “το ποτήρι μισογεμάτο”, εστιάζοντας στην αισιόδοξη προοπτική που δημιουργούν τα προγράμματα μαζικών εμβολιασμών και η αναμενόμενη ανάσχεση της υγειονομικής κρίσης.

Το ΧΑ πλειοδοτεί σε αισιοδοξία, πραγματοποιώντας ένα ακόμη μινι-ράλι με επιταχυνόμενους ρυθμούς, την ώρα που η υγειονομική κρίση βρίσκεται εν πλήρη εξελίξει και οι επιπτώσεις της γίνονται αισθητές σε όλο το φάσμα της οικονομίας, στα δημοσιονομικά και σε πολλούς επιχειρηματικούς κλάδους.

Η αγορά ανέμενε σήμερα και τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup, με βασικό αντικείμενο συζήτησης τους δημοσιονομικούς στόχους στη φάση μετάβασης στην μετά-κορονοϊό εποχή.

 Ερήμην των funds

Αποχρών λόγος για τη μεγάλη σημερινή άνοδο δεν υπάρχει και οι αναλυτές εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Στελέχη μεγάλων ΑΧΕ επισημαίνουν ότι σημαντική παράμετρος για τη διαμόρφωση κλίματος και τάσης στη σημερινή συνεδρίαση, ήταν η απουσία αμερικανικών χαρτοφυλακίων, καθώς η Wall Street  είναι κλειστή λόγω εθνικής αργίας στις ΗΠΑ. Η επιστροφή τους αύριο μπορεί να αλλάξει πλήρως το σκηνικό.

Πάντως οι προσδοκίες αναθερμαίνονται, καθώς ο ΓΔ διέσπασε σήμερα την κρίσιμη αντίσταση στην περιοχή των 885 μονάδων, προσεγγίζοντας το ψυχολογικό όριο των 800. Εκεί θα δοθεί τις επόμενες μέρες η μάχη  για την έναρξη νέου ανοδικού κύκλου ή την επάνοδο προς τις 775 μονάδες.

Μετοχές και δείκτες

Ο Γενικός Δείκτης πήγε σήμερα μέχρι τις 797,23 μονάδες (+2,72%) και τερμάτισε στις 796,38 με ημερήσια άνοδο 2,61%.

Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης τερμάτισε στις 1.897,38 μονάδες, με κέρδη 2,66%.

Οι τραπεζικές μετοχές συνέχισαν να δίνουν κατεύθυνση στην αγορά, καλύπτοντας και το 1/3 του συνολικού τζίρου. Ο κλαδικός τους δείκτης πήγε μέχρι +4,35% και τερμάτισε στο +3,86%. Πρώτη η Πειραιώς με +9,3%. Alpha +5%, Εθνική +3,2%, Eurobank +2,6%, Attica +2,4%, Τρ. Ελλάδος +1%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχώρισαν Βιοχάλκο +5,5%,  Lamda +5%, ΔΕΗ +4,8%, Motor Oil +4,3%, Μυτιληναίος  +3,5%, ΕΛΠΕ και ΕΧΑΕ +3,2%,  ΟΤΕ και Ελλάκτωρ +2,9%. Στο κόκκινο μόνο ο Σαράντης…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: