ΧΑ: Συνεχίζουν οι τράπεζες, “αγκυροβολεί” στις 700 μονάδες ο ΓΔ

Comeback τραπεζών στο ΧΑ, ανοδικά τα χρηματιτήρια

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Με εβδομαδιαία άνοδο του ΓΔ κατά 7% και κέρδη 22%(!) στις τραπεζικές μετοχές, το ελληνικό χρηματιστήριο φιγουράρει πρώτο στη λίστα των ευρωπαϊκών αγορών με τις μεγαλύτερες αποδόσεις. Η ανοδική τάση διατηρείται, ενώ συνεχίζεται το μπαράζ θετικών εκθέσεων από διεθνείς οίκους, συνοδευόμενο όμως από προειδοποιήσεις για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων των τραπεζών και της διόγκωσης του δημοσίου χρέους.

Μοχλός ανόδου στο ΧΑ αποδεικνύονται οι τραπεζικές μετοχές, που είχαν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες τους προηγούμενους μήνες και τώρα “παίρνουν τη ρεβάνς”. Σήμερα κατέγραψαν λίγα ακόμη κέρδη, αντισταθμίζοντας τις απώλειες στα εμποροβιομηχανικά blue chips.

 Ετσι ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να “αγκυροβολεί” στις 700 μονάδες, που από οχυρό αντίστασης γίνονται τώρα αφετηρία  της επόμενης μεγάλης κίνησης. Η αγορά “κατεβάζει ταχύτητα” προσωρινά, η συναλλακτική κίνηση και ο τζίρος περιορίζονται, δυνητικοί πωλητές και υποψήφιοι αγοραστές συνάπτουν εκεχειρία.

Ποιά θα είναι η συνέχεια; Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές εκφράζουν  συγκρατημένη αισιοδοξία. Ως πιθανότερο σενάριο θεωρούν μια πρόσκαιρη σταθεροποίηση-“ταλαιπωρία” της αγοράς στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, με προοπτική νέας ανοδικής κίνησης. Παράλληλα όμως επισημαίνουν ότι τα μεγάλα βραχυχρόνια κέρδη αποτελούν δέλεαρ για ρευστοποιήσεις που μπορεί να προκαλέσουν αισθητή διόρθωση.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το κλίμα στις διεθνείς αγορές, όπου επικρατεί αβεβαιότητα, εν μέσω προσδοκιών για αναχαίτιση της πανδημίας με την κυκλοφορία πολλών αποτελεσματικών εμβολίων.

Οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες (DAX, FTSE-10 και CAC40) σημειώνουν οριακή άνοδο 0,2%, ενώ η Wall Street έχει πάρει καθοδική κατεύθυνση και ο Dow Jones χάνει περίπου 0,5%.

Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν με έντονες διακυμάνσεις και εναλλαγές κατεύθυνσης.

Ο Γενικός Δείκτης πήγε από -0,21% (στις 697,71  μονάδες) μέχρι +0,86% (στις 705,22) και τερμάτισε σμε ανεπαίσθητη μεταβολή +0,04% στις 699,45 μονάδες. Αμετάβλητος στις 1.656,49 μονάδες ο FTASE25  της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Σε μεγάλο εύρος διακύμανσης κινήθηκε ο τραπεζικός δείκτης: Πήγε αρχικά μέχρι -1,52%, γύρισε ανοδικά στο +2,72% και τερμάτισε με κέρδη 0,92%.

Συνεχίστηκε η άνοδος της Τρ. Πειραιώς (+4%), που αποκομίζει κέρδη περίπου 50%(!) σε εβδομαδιαία βάση. Με θετικό πρόσημο Attica Bank (+2,5%), Eurobank (+1,4%)  και Εθνική (+0,5%). Στο κόκκινο Alpha -0,4% και Ελλάδος -0,3%.

Στο εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips Ελλάκτωρ +3,5%, ΔΕΗ +1,3%, ΟΤΕ +1,2%, ΟΠΑΠ +0,8%, Μυτιληναίος 0,6%. Με τις μεγαλύτερες απώλειες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -2,8%,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: