Χαμός στην ΕΠΟ: Κόντρα Γκαγκάτση-Δημητρίου για την απόφαση του Διαιτητικού

Χαμός στην ΕΠΟ: Κόντρα Γκαγκάτση-Δημητρίου για την απόφαση του Διαιτητικού

Ένταση σημειώθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, στη συζήτηση για την απόφαση του Διαιτητικού που εξέθεσε το προεδρείο.

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, όταν συζητήθηκε η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, σχετικά με την αδειοδότηση των 9 ΠΑΕ από τη Football League. Τα μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ Π. Δημητρίου, Στ. Αντωνίου και Κλ. Τζαφέρης δήλωσαν ότι σέβονται την απόφαση του Διαιτητικού, αλλά προχώρησαν στην αδειοδότηση των 9 ομάδων μετά από εισήγηση της νομικής υπηρεσίας της Ομοσπονδίας. Και είχαν την πρόθεση να βοηθήσουν τους ποδοσφαιριστές που θα έμεναν άνεργοι.

Σε εκείνο το σημείο, παρενέβη ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος δεν αμφισβήτησε τις καλές προθέσεις των τριών, αλλά θύμισε πως στις 9 Σεπτεμβρίου είχε επισημάνει τον κίνδυνο ακυρωτικής απόφασης του Διαιτητικού, όπως αναφέρει το dikisport.blogspot.gr

«Τότε αντέδρασα και δεν ελήφθη τέτοια απόφαση στην ΕΕ. Δεν καταλαβαίνω γιατί βάλατε το θέμα στην ΕΕΘ. Αγνοήσατε την ΕΕ και τώρα κινδυνεύετε με έκπτωση. Εγώ δεν δέχομαι να ευτελίζεται η Ομοσπονδία με τέτοιες πρακτικές. Σας είχα προειδοποιήσει. Ντρέπομαι που είμαι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Σας καλώ να ανακαλέσετε αμέσως και την αλλαγή στον κανονισμό επιτήρησης», ανέφερε ο Γκαγκάτσης, ενώ απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Δημητρίου, σημείωσε: «Αναγνωρίζω ότι δουλεύετε νυχθημερόν. Ξέρετε ότι σας στηρίζω. Όλα αυτά, κύριε Πρόεδρε, σας τα λέω για να σας προστατεύσω».

Παράλληλα, ο Μάκης Γκαγκάτσης αναφέρθηκε και στην ευθύνη της νομικής υπηρεσίας, η οποία σε κάθε περίπτωση εισηγείται και δεν της αρμόζει κυριαρχικός ρόλος. «Όπως έχει πει και άλλος πριν από μένα, όταν αυτή νοοτροπία περιβάλλεται με το κύρος της εξουσίας, οδηγούμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς. Και η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ θεωρεί αυτή τη στιγμή ότι είναι μέρος της εξουσίας και μάλιστα ιεραρχικά ανώτερη της ΕΕ, αφού με τις εισηγήσεις της καταστρατηγεί αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων και αποφάσεις της ΕΕ. Είναι θράσος να τρέχετε να ψηφίζετε τον κανονισμό επιτήρησης των 10 ομάδων ενώ δεν έχει εκδικαστεί η προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΛ στο Διαιτητικό», υπογράμμισε.

Κλείνοντας ο Γκαγκάτσης, επισήμανε: «Σε 6 μήνες έχει παραιτηθεί ο Πρόεδρος, είναι υπό παραίτηση ο Αντιπρόεδρος και οι τρεις εναπομείναντες του Προεδρείου τελούν υπό τη δαμόκλειο σπάθη της Επιτροπής Δεοντολογίας. Είμαστε εκλεγμένοι με ευρύτατη πλειοψηφία. Οι μεν ομόφωνα από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι δε με…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: