Χαρδαλιάς: Στοχευμένες οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα – Η μάχη συνεχίζεται

Χαρδαλιάς: Στοχευμένες οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα - Η μάχη συνεχίζεται

Για την εικόνα από τα μέτωπα της μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην έκτακτη ενημέρωση στις 14:30 σήμερα, Κυριακή.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση των εναέριων μέσων, τονίζοντας πως υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις ώστε να μπορούν να πετάξουν και συγκεκριμένα όπως είπε πρέπει να έχει διασφαλιστεί το πώς θα πάνε σε ένα μέτωπο φωτιάς, πώς θα κάνουν ρίψεις νερού και κυρίως πώς θα γυρίσουν.

Βελτιωμένη η εικόνα της Αττικής- Ανησυχία για αναζωπυρώσεις

Αναφερόμενος στην κατάσταση της Αττικής, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι είναι βελτιωμένη η εικόνα αλλά ανησυχία απορρέει από το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων. Για αυτό και όλο το βράδυ πραγματοποιούνταν περιπολίες, και συνεχίζουν να περιπολούν, δυνάμεις της πυροσβεστικής, κλιμάκια των ενόπλων δυνάμεων, εθελοντές αλλά και δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, στην Πάρνηθα η κατάσταση βελτιώνεται συνεχώς. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, πλέον οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν μόνο αναζωπυρώσεις, και οι περισσότερες από αυτές έχουν εκδηλωθεί στο Φλαμπούρι και στο Κατσιμίδι.

«Καταβάλλονται πρόσθετες προσπάθειες από τον στρατό αλλά και από όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας ώστε να στεγανοποιήσουμε την περίμετρο», πρόσθεσε.

Δύο τα μέτωπα στην Εύβοια

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην Εύβοια ενισχύονται διαρκώς, όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξηγώντας πως στην Εύβοια έχουν σχηματιστεί δύο κυρίως μέτωπα, και σε τεράστια απόσταση μεταξύ τους, στη βόρεια και τη νότια Εύβοια.

Ειδικά στη βόρεια Εύβοια οι ριπές των νοτιοανατολικών ανέμων που σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν τα 4 μποφόρ, οδηγούν την πυρκαγιά προς τους παραλιακούς οικισμούς. Όπως είπε, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν «μεγάλη μάχη, ασταμάτητα».

Σε όλα τα υπόλοιπα μέτωπα στην Πελοπόννησο η κατάσταση δείχνει σταθερή, όπως είπε, και παρά τις πολλές αναζωπυρώσεις.

Αναφερόμενος στη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κρήτη, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν απειλούνται μέχρι στιγμής υποδομές και κατοικίες.

«Κύριο μέλημά μας είναι η απρόσκοπτη τροφοδοσία και εξασφάλιση όλων των απαραίτητων για τη λειτουργία βασικών υποδομών, όπως καύσιμα, ηλεκτρικό δίκτυο και δίκτυα ύδρευσης στις περιοχές που δίνονται οι μάχες από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας», είπε τονίζοντας ότι «έχουμε μπροστά μας άλλο ένα δύσκολο απόγευμα, άλλη μία δύσκολη νύχτα».

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: