Χατζηδάκης: Οι επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν κατά 43-68%

Χατζηδάκης: Οι επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν κατά 43-68%

«Η μεταρρύθμιση στην επικουρική ασφάλιση της νέας γενιάς είναι προς το συμφέρον των νέων ανθρώπων» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας στην κριτική του νομοσχεδίου από την αντιπολίτευση.

Ο υπουργός μάλιστα, κάλεσε την μείζονα αλλά και ελάσσονα αντιπολίτευση «να σταματήσουν να στέκονται ιδεοληπτικά απέναντι σε κάθε τι νέο, πρωτοπόρο, αποτελεσματικό και μεταρρυθμιστικό που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία προς όφελος των πολιτών». Η στάση σας αυτή, είναι «ο καλύτερος χορηγός για την κυβερνητική πολιτική» είπε ο υπουργός, ασκώντας δριμεία επίθεση στην αντιπολίτευση για την «εκτός πραγματικότητας κριτική» που άσκησε στο νομοσχέδιο.

Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε πως το νομοσχέδιο «είναι μια μεταρρύθμιση που στηρίζεται σε μοντέλα προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες επικουρικές συντάξεις για τους νέους».

Απαντώντας στις αιτιάσεις ότι το νομοσχέδιο «υπονομεύει το κοινωνικό κράτος» ο Κ. Χατζηδάκης αναρωτήθηκε εάν κανείς πιστεύει πως μέχρι σήμερα έχουμε το τέλειο κοινωνικό κράτος και ασφαλιστικό σύστημα. Εμείς, είπε, υιοθετώντας τη λογική του «ατομικού κουμπαρά» επιτρέπουμε στους νέους να έχουν έλεγχο πάνω στη σύνταξή τους και στο τελικό της ύψος. Εσείς, ρώτησε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, «τι όραμα έχετε; Να μείνουμε στη δεκαετία του ’60 και του ’70 ; Ρωτήστε τους νέους που πιστεύουν ότι δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη!».
 
Με αυτή την κριτική, είπε ο υπουργός, «βάλατε αυτογκόλ, σωρηδόν και κατ’ εξακολούθηση. Εγώ είμαι ευγνώμων για την κριτική αυτή, γιατί μας δίνει πόντους. Είστε χορηγοί της κυβέρνησης!».

Ο ίδιος επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συνεχώς στηρίζεται σε ψέματα, όπως με τους ισχυρισμούς του ότι «το νομοσχέδιο θα πάει στις καλένδες» ή ότι υπάρχει «εμπλοκή με τους Θεσμούς». Απαντώντας στην επιχειρηματολογία περί «τζογαρίσματος», ο Κ. Χατζηδάκης αναρωτήθηκε «είναι τζόγος το ότι δίνουμε την ευκαιρία να επενδυθούν τα χρήματα των ασφαλισμένων μέσω ενός δημόσιου ταμείου; Τι τζόγος είναι αυτός που συνοδεύεται από κρατική εγγύηση, ότι και ακόμα και όλα να πάνε στραβά με τις επενδύσεις του καινούριου ταμείου, οι νέοι ασφαλισμένοι θα πάρουν σίγουρα τις εισφορές τους συν τον πληθωρισμό; Επίσης εγγυόμαστε ότι δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτε για τους σημερινούς ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Επομένως υπάρχει διπλή εγγύηση, και για τους σημερινούς ασφαλισμένους και συνταξιούχους, και γι’ αυτούς που μπαίνουν στο καινούριο σύστημα. Τι είδους τζόγος είναι αυτός; Να πάμε να…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: