Χατζηδάκης: Στις αρχές Μαρτίου η εισήγηση για το ύψος του κατώτατου μισθού

Το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή η σχετική τροπολογία για το χρονοδιάγραμμα της διαβούλευσης

Στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης, θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία που θα ορίζει το χρονοδιάγραμμα της διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους και τους επιστημονικούς φορείς σχετικά με τον κατώτατο μισθό και, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα συζητηθεί.

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και σημείωσε ότι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου και, στις αρχές Μαρτίου, θα γίνει η εισήγηση του υπουργού Εργασίας στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη λήψη της τελικής απόφασης.

Σχετικά με το ύψος της επικείμενης αύξησης του κατώτατου μισθού, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι, στην παρούσα φάση, κανένα σενάριο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει, καθώς δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η διαδικασία για τον προσδιορισμό του ύψους της νέας αύξησης.

Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής με την περυσινή αύξηση, επισημαίνοντας ότι, με την περυσινή αύξηση, η Ελλάδα είναι στην 9η θέση μεταξύ των 22 χωρών της Ε.Ε. που έχουν νομοθετημένο κατώτατο μισθό, «στο μεταξύ, μεσολάβησαν άλλες δύο χώρες και, τώρα, βρισκόμαστε στην 11η θέση».

Παράλληλα, τόνισε ότι η νέα αύξηση θα είναι σημαντική και θα απαντά στην πίεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, ιδίως αυτοί που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό, αλλά ταυτόχρονα θα λαμβάνει υπόψη τις αντοχές και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. «Δεν υπάρχει μαγική γομολάστιχα που να εξαφανίζει τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ για τη στέγη, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι του έκανε εντύπωση αυτό το βίντεο και συμπλήρωσε: «Παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ανεργία 17,5%, την πήγαμε στο 11,4%. Πήραμε τον κατώτατο μισθό στα 650, τον πήγαμε στα 713 και θα προχωρήσουμε σε νέα, σημαντική και δίκαια αύξησή του και μας κουνάει το δάχτυλο. Ο κ. Τσίπρας αύξησε μόνο τα στεγαστικά επιδόματα. Εμείς έχουμε ένα ολοκληρωμένο και μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα που αφορά σε 137.000 νέους. Μέσα στον Μάρτιο, θα ξεκινήσουν να δίνονται τα χαμηλότοκα ή άτοκα δάνεια σε νέους και νέα ζευγάρια έως 39 ετών, ενώ, έως τα τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου, αναμένεται η παράδοση των πρώτων σπιτιών του προγράμματος “Κάλυψη”, που θα καλύψει τους φτωχότερους…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: