Χατζηδάκης: Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» θα έχει θετικές συνέπειες για όλους

Χατζηδάκης: Σύντομα η λύση για τις συντάξεις των ομογενών

«Με την επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής του κράτους, η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες νέους και ευάλωτες ομάδες να αποκτήσουν τη δική τους στέγη – είτε να την αγοράσουν με επιδοτούμενο χαμηλότοκο δάνειο είτε να τη μισθώσουν με χαμηλό ενοίκιο».

Αυτό δηλώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετικά με τη Στρατηγική Κοινωνικής Στέγασης, με την ονομασία «Σπίτι μου», την οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και την εξειδίκευσαν, στη συνέχεια, οι αρμόδιοι υπουργοί.

Το πολυεπίπεδο στεγαστικό πρόγραμμα, ύψους περίπου 1,8 δισ. ευρώ, που αφορά περισσότερους από 135.000 δικαιούχους, επικεντρώνεται στους νέους, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσιτή και ποιοτική στέγη και, προς την κατεύθυνση αυτή, θα αξιοποιηθούν εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι.

Η νέα στεγαστική πολιτική στοχεύει πρώτα από όλα στη μείωση του υψηλού κόστους στέγασης, στην αύξηση της ιδιοκατοίκησης των νέων, στη στήριξη σε νέους και νέα ζευγάρια για στεγαστική αποκατάσταση, στον εκσυγχρονισµό και στην αναβάθµιση παλαιών ακινήτων (βελτίωση ενεργειακού και περιβαλλοντικού αποτυπώµατος), στην άµβλυνση των στρεβλώσεων της στεγαστικής αγοράς – κίνητρα για φθηνές µακροχρόνιες µισθώσεις, καθώς και στην αντιµετώπιση του δηµογραφικού προβλήµατος.

Οι κύριοι άξονες

Οι κύριοι άξονες πολιτικής της νέας στεγαστικής πολιτικής συνοψίζονται ως εξής:

   – Χαµηλότοκα δάνεια για αγορά πρώτης κατοικίας από νέους και νέα ζευγάρια

   – Μαζική ανακαίνιση κενών ιδιωτικών κατοικιών προς διάθεση σε νέους και νέα ζευγάρια µε µακροχρόνιες µισθώσεις

   – Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δηµοσίου, µε «κοινωνική αντιπαροχή»

   – Επιδότηση ενεργειακής αναβάθµισης και ανακαίνισης ιδιοκατοικούµενης κατοικίας νέων 18-39 ετών

   – Επιδότηση ανακαίνισης κενών κατοικιών προς διάθεση µε µακροχρόνια µίσθωση

   – Δηµιουργία νέων σύγχρονων φοιτητικών εστιών

   – Αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόµατος

   – Αύξηση του ορίου ελάχιστης επένδυσης σε ακίνητη περιουσία για συµµετοχή σε πρόγραµµα Golden Visa από 250.000 ευρώ σε 500.000 ευρώ

   – Διπλασιασμός από 120 ευρώ σε 240 ευρώ του επιδόµατος στέγασης των µαθητών στις 50 Επαγγελµατικές Σχολές Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), που φοιτούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Πολλαπλά οφέλη

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: