Χόρνερ: 'Θα είμαστε ταχύτεροι στον αγώνα'

Χόρνερ: 'Θα είμαστε ταχύτεροι στον αγώνα'

Ο Μαξ Φερστάπεν έμεινε τρία δέκατα πίσω από τη Mercedes W12 του Χάμιλτον στις δοκιμές κατάταξης του GP Τουρκίας και δύο από του Βάλτερι Μπότας, όμως ο Ολλανδός δήλωσε ικανοποιημένος από τη δεύτερη θέση της εκκίνησής του (μετά την ποινή 10 θέσεων του Χάμιλτον), και ο Κρίστιαν Χόρνερ είπε ότι η RB16B-Honda θα έχει καλύτερο ρυθμό στις συστοιχίες γύρων του αγώνα.

Η βασική πηγή της ικανοποίησης που είπε ο Μαξ ότι αισθάνεται προέρχεται από την επίλυση, σήμερα, των μεγάλων προβλημάτων που είχε χθες στο βρετανο-ιαπωνικό του μονοθέσιο: έμοιαζε να πελαγοδρομεί με τις ρυθμίσεις, καθώς πάσχιζε στην πίστα να αντιμετωπίσει τα έντονα φαινόμενα υποστροφής – και ενίοτε και αποσταθεροποίησης της ουράς.

“Στην αρχή οι δοκιμές έκρυβαν πολλές δυσκολίες, λόγω των συνθηκών, αλλά πιστεύω ότι σε σχέση με χθες καταφέρουμε να αναστρέψουμε την κατάσταση αρκετά καλά. Οπότε η τρίτη θέση σήμερα, και η δεύτερη αύριο, ήταν το μέγιστο που μπορούσαμε να πετύχουμε”, είπε ο Φερστάπεν.

Επίσης, αποκάλυψε ότι στον τελευταίο του γρήγορο γύρο αντιμετώπισε και ένα πρόβλημα απώλειας της διαθέσιμης ηλεκτρικής ισχύος που του είχε απομείνει. “Οι γύροι μας γενικώς ήταν καλοί, αν και στον τελευταίο γύρο έχασα λίγο στην ευθεία. Θα πρέπει να το κοιτάξουμε αυτό. Αλλά προφανώς δεν είχαμε το γυρολόγιο για να διεκδικήσουμε την πολ ποζίσιον”, συμπλήρωσε ο Ολλανδός.

Αντίθετα, ο διευθυντής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, υποστηρίζει ότι η ταχύτητα του μονοθεσίου του Φερστάπεν θα είναι καλύτερη στον αυριανό αγώνα: “Ο καλύτερος τρόπος να τους νικήσουμε είναι να τερματίσουμε μπροστά τους. Αφοσιωνόμαστε στο δικό μας αγώνα και ελπίζω να είμαστε πιο κοντά τους στις συστοιχίες γύρων του αγώνα, από ό,τι στον έναν γύρο των κατατακτήριων. Ήταν πολύ γρήγοροι σήμερα. Ο Λιούις είναι ταχύτερος εδώ από ό,τι ήταν όλο το χρόνο, και θα ανέβει θέσεις αρκετά γρήγορα”.

Ο Φερστάπεν, ωστόσο, δεν ήταν τόσο διαχυτικός: “Ας περιμένουμε να δούμε, πώς θα είναι ο καιρός τη νύχτα. Σε γενικές γραμμές, πάντως, είμαι αρκετά χαρούμενος. Επίσης, η φθορά των ελαστικών είναι αρκετά υψηλή εδώ, αλλά θα δούμε αύριο τι θα συμβεί”.

Θυμίζουμε ότι αύριο ο Φερστάπεν θα έχει την ευκαιρία να ανακτήσει την πρωτοπορία στη βαθμολογία οδηγών, αν μείνει μπροστά από τον Χάμιλτον. Ο Ολλανδός υστερεί προς το παρόν από τον Άγγλο κατά δύο βαθμούς, ενόψει του 16ου από τους 22 φετινούς αγώνες της Formula 1.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: