Χρ. Ταραντίλης: Αύριο οι αποφάσεις για την αγορά- Ένας μήνας σε lockdown στοιχίζει 3 δισ. ευρώ

Χρ. Ταραντίλης: Αύριο οι αποφάσεις για την αγορά- Ένας μήνας σε lockdown στοιχίζει 3 δισ. ευρώ

Επαναλαμβάνοντας ότι κάθε Παρασκευή θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινώνονται αργότερα από τον Νίκο Χαρδαλιά, ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η χαλάρωση των μέτρων θα γίνει «βήμα βήμα». 

Μιλώντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Χρήστος Ταραντίλης επιβεβαίωσε ότι οι αποφάσεις για το άνοιγμα της αγοράς θα ληφθουν αύριο Παρασκευή, ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση για το αν προβλέπεται το άνοιγμα κομμωτηρίων και των λοιπών δραστηριοτήτων που έκλεσαν μετά τις γιορτές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως δεν μπορεί να απανήσει κάτι που δεν έχει αποφασιστεί. 

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία και προχωρά βήμα-βήμα σε αποφάσεις, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων. Δεν βάζει σε καμιά ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά δεν αγνοεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, όπως για παράδειγμα του εμπορίου, που έχει μπροστά του την περίοδο εκπτώσεων. Αποφάσεις για το επόμενο διάστημα θα λαμβάνονται -μετά από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων- και θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας», πρόσθεσε.  «Αυτό θα γίνει και αύριο». υπογράμμισε..

 «Σε κάθε περίπτωση -λαμβάνοντας υπόψη και τα διαδραματιζόμενα σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες- συνεχίζουμε την άμυνα απέναντι στην πανδημία και ταυτόχρονα εντείνουμε την αντεπίθεση, εφαρμόζοντας το σχέδιο «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό. πρόσθεσε. 

«Το αν θα ανοίξει το λιανεμπόριο ή όχι στις πιο επιβαρυμένες περιοχές, θα υπάρχει μια εισήγηση από την επιτροπή και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε», σημείωσε επίσης. «Αυτό που σίγουρα όμως θα συμβεί, μην έχουμε αυταπάτες, είναι ότι δεν πρόκειται να ζήσουμε μηδενικά κρούσματα», πρόσθεσε αναφέροντας πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να διαχειριστεί μια κατάσταση η οποία «δεν θα ξεφύγει και όσο το δυνατόν σιγά σιγά, με ασφάλεια να ανοίγουμε και οικονομία και παιδεία».

Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι πιθανό το άνοιγμα των σχολείων «σε δόσεις», ο κ. Ταραντίλης απάντησε πως όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα που ισχύουν σήμερα σε σύγκριση με τα δεδομένα της 14ης Δεκεμβρίου, της ημέρας που άνοιξε το click away,  είναι καλύτερα. Τα δεδομένα αυτά, όπως είπε, θα δοθουν στους ειδιούς οι οποίοι θα κάνουν τις εισηγήσεις τους. 

Ο κυβρνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ένας μήνας σε lockdown στοιχίζει 3 δισ. ευρώ, ίσως και περισσότερα. 

«Η κυβέρνηση ποτέ δεν θα πει οικονομία ή παιδεία», απάντησε σε…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: