Χρηματιστήριο: Ανοδικά βήματα με μικρό τζίρο

Χρηματιστήριο: Ανοδικά βήματα με μικρό τζίρο

Εικόνα σταθεροποίησης διαμορφώνεται σήμερα στα χρηματιστήρια, μετά τις μεγάλες αναταράξεις των προηγούμενων ημερών που επέτειναν την αβεβαιότητα. Μικρά κέρδη καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο ΧΑ και στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική και ο τζίρος χαμηλός.

 Στο επίκεντρο της προσοχής οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και η ιλιγγιώδης άνοδος της τιμής ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω εκτόξευσης της τιμής του φυσικού αερίου σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, με διαδοχικά άλματα τις τελευταίες μέρες.

Ασθενείς πιέσεις εκδηλώνονται στην αγορά ευρωπαϊκών ομολόγων. Κατά 2 μονάδες βάσης ανεβαίνει η απόδοση του Γερμανικού , του γαλλικού και του ολλανδικού 10ετούς, +3,6 μ.β. του ιταλικού, αμετάβλητη του ελληνικού. Οι ανησυχίες για την κατάσταση και τις προοπτικές της τουρκικής οικονομίας αποτυπώνονται στην πορεία των μεσοπρόθεσμων κρατικών χρεογράφων της: Η απόδοση του 5ετούς ανεβαίνει κατά 176(!) μονάδες βάσης και διαμορφώνεται αυτή την ώρα σε 24,65%.  

Μετοχές και δείκτες στο ΧΑ

Στο ελληνικό χρηματιστήριο επικρατεί “νηνεμία” και συναλλακτική άπνοια, με συνολικό τζίρο 7,3 εκατ. ευρώ σε μιάμιση ώρα συνεδρίασης. Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί από τιε  880,59 μονάδες (-0,07%) μέχρι τις 885,15 (+0,45%). Αυτή την ώρα βρίσκεται στι 884,3 με κέρδη 0,35%.Ο τραπεζικός σημείωσε υψηλό +0,46% και τώρα βρίσκεται στο +0,30%. Κατά 0,35% ενισχύεται ο FTASE25 των blue chips στις 2.123,3 μονάδες, σχεδόν αμετάβλητος ο FT40M των mid caps.  Στο τραπεζικό ταμπλό εντυπωσιάζει με +8,3% η Attica Bank, που ανακοίνωσε πλήρη κάλυψη της ΑΜΚ με συμμετοχή της Ellingkton, η οποία θα έχει περίπου 9,7% στην τράπεζα. Εθνική +0,8%, Eurobank +0,4%, αμετάβλητες Alpha και Πειραιώς, Τρ. Ελλάδος -1%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips Τιτάν +1,5%, ΟΠΑΠ +1,2%, ΟΤΕ +1%, Coca-Cola +0,8%, ΟΛΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ +0,6%. Στο κόκκινο ΕλβάλΧαλκόρ , Βιοχάλκο και Μυτιληναίος -0,5%.

Στα mid caps Ολυμπιακή Τεχνική +2,2%, Παπουτσάνης +1,8%, Αβαξ +1,1%, Entersoft +0,4%. Στον αντίποδα Epsilon και BriQ -1,5%, Ικτίνος και Autohellas -1,2%,  Ιντρακάτ -1%. Στη μικρή και μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση άνοδο με αξιόλογο όγκο συναλλαγών σημειώνουν Ευρωσύμβουλοι (+7,8% με συναλλαγές 386 χιλ τμχ), Q&R +5,5%, Ξυλεμπορία +2,4%.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: