Χρηματιστήριο: Περιμένοντας τα funds

Χρηματιστήριο: Περιμένοντας τα funds

Σε φάση συσσώρευσης μπαίνει η χρηματιστηριακή αγορά, αναζητώντας νέες ισορροπίες απ’ όπου μπορεί να ξεκινήσει η επόμενη ανοδική κίνηση, ή θα αποφευχθεί κάποια ουσιαστική διόρθωση. “Ανθεκτικές” αποδεικνύονται τις τελευταίες μέρες οι τραπεζικές μετοχές.

Εμφανής η απουσία δυναμικής, ενώ η συναλλακτική άπνοια των τελευταίων ημερών συνεχίζεται, καθιστώντας αδύνατη τη διαμόρφωση βραχυχρόνιας τάσης. 

Αρνητική εικόνα και στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που ξεκίνησαν σήμερα με μικρές απώλειες, ανέκαμψαν ενδοσυνεδριακά και τώρα οι βασικοί δείκτες έχουν πάρει “την κάτω βόλτα” (DAX -1,10%), μετά το άνοιγμα της Wall Street με αρνητικό πρόσημο (Dow Jones -0,25%)..

Στο ΧΑ αισθητή γίνεται η απουσία μεγάλων funds, που έχουν ουσιαστικά αδρανοποιηθεί από τα τέλη Ιουλίου και περιορίζονται σε σποραδικές κινήσεις αναδιάρθρωσης θέσεων. Ασφαλής ένδειξη η υποτονική συναλλακτική κίνηση και ο χαμηλός τζίρος,που ήταν  40,3 εκατ. ευρώ σήμερα.

Καταλύτες διαμόρφωσης κλίματος παραμένουν οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και οι ενδείξεις-εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σε συνάρτηση με τις επιδόσεις του τουριστικού τομέα και την εξέλιξη βασικών δημοσιονομικών μεγεθών. Η αγορά αναμένει τώρα τα στοιχεία για το ΑΕΠ β’ τριμήνου, που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα Οσον αφορά τις επενδυτικές επιλογές, καθοριστικοί παράγοντες αποδεικνύονται τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων εταιρειών και οι διεργασίες σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Μετοχές και δείκτες

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μικρά κέρδη. Ομως οι βασικοί δείκτες πήραν γρήγορα καθοδική κατεύθυνση, σημειώνοντας χαμηλά ημέρας περί τις 12:00. Ακολούθησε ανοδική αντίδραση ήπιων τόνων που κάλυψε τις απώλειες, αλλά δεν είχε συνέχεια.Αντίθετα την τελευταία ώρα τον τόνο έδωσαν οι πωλητές, στέλνοντας τους δείκτες κοντά στα χαμηλά ημέρας.

και μετά από μια μικρή πρόσκαιρη αντίδραση συνέχισαν να διολισθαίνουν. Αυτή την ώρα βρίσκονται στο κόκκινο. Ο Γενικός Δείκτης πήγε μέχρι +0,29% στις 919,74 μονάδες και γύρισε στο κόκκινο μέχρι -0,44% στις 912,98. Τερμάτισε στις 915,05 με απώλειες 0,22%..Χωρίς ουσιώδη μεταβολή ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης, που έκλεισε στις 2.200,6 μονάδες με -0,07%.

Κόντρα στο ρεύμα ο τραπεζικός δείκτης: Πήγε από +1,43% μέχρι -0,32% και τερμάτισε κοντά στα υψηλά ημέρας με +1,07%. Ξεχώρισε η Εurobank με +2,2%.  Alpha +1%, Εθνική +0,5%, Τρ. Ελλάδος +0,3%. Στο κόκκινο Attica Bank -1%, Πειραιώς -0,4%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips τα κέρδη ήταν μικρά. ΟΠΑΠ και ΟΛΠ +0,9%,  ΕΥΔΑΠ και ΕΧΑΕ +0,8%, Βιοχάλκο +0,3%. Με…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: