Χρηματιστήριο: Συνεχίζεται η δοκιμασία, αντέχουν οι στηρίξεις

Χρηματιστήριο: Συνεχίζεται η δοκιμασία, αντέχουν οι στηρίξεις

Συνεχίζεται η  δοκιμασία αντοχών και στηρίξεων στο χρηματιστήριο, εν αναμονή γεγονότων και ειδήσεων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν καταλύτη διαμόρφωσης κλίματος και βραχυχρόνιας τάσης.  Με τις τραπεζικές μετοχές σε ρόλο “οδηγού”, οι βασικοί δείκτες  κινήθηκαν σήμερα σε μικρό εύρος διακύμανσης, δοκίμασαν αρκετές φορές το αρνητικό πρόσημο και τερμάτισαν με μικρά κέρδη.  Η αβεβαιότητα διατηρείται, εν μέσω προβληματισμών για τις μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου και για τις προθέσεις των ξένων funds, που τηρούν στάση αναμονής έχοντας περιορίσει τις κινήσεις τους.   Νέος “άγνωστος Χ” που καθιστά επιφυλακτικότερους τους διαχειριστές χαρτοφυλακίων είναι οι εξελίξεις στην ΕΕ με καταλύτη το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στη Γερμανία, που οδηγεί σε αλλαγή κυβερνητικού σχήματος.  Προς το παρόν η παράμετρος αυτή απασχολεί τους διαχειριστές ξένων χαρτοφυλακίων, ενώ η ελληνική αγορά παραμένει εσωστρεφής, εστιάζοντας σε ζητήματα εγχώριου ενδιαφέροντος.  Αναλυτές εκτιμούν ότι το ΧΑ παραμένει σε φάση συσσώρευσης και ο ΓΔ θα συνεχίσει να κινείται μεταξύ 887-867 μονάδων, πριν αποκτήσει σαφή κατεύθυνση. Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την κατεύθυνση της επόμενης μεγάλης κίνησης  που θα λειτουργήσει ως εκτόνωση. Πολύ σημαντική για τη συνέχεια θεωρούν την αντοχή της στήριξης στην περιοχή των 873-867 μονάδων, που έχει δοκιμασθεί την τελευταία εβδομάδα με θετικό αποτέλεσμα.

Μετοχές και δείκτες

Οι βασικοί δείκτες σημείωσαν σήμερα υψηλά ημέρας στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης και στη συνέχεια κινήθηκαν με συνεχείς  διακυμάνσεις, περνώντας πολλές φορές σε οριακά αρνητικό πρόσημο. Ο Γενικός Δείκτης  κινήθηκε μεταξύ 871,71 μονάδων (-0,16%) και 879,57 (+0,74%) και έκλεισε στις 875,43 μονάδες με κέρδη 0,27%Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,29%, στις 2.113,49 μονάδες. Στο κόκκινο με απώλειες  0,65% ο δείκτης  των mid caps. Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε υψηλό ημέρας +2,17%, γύρισε μέχρι -0,06% και τερμάτισε με κέρδη 1,39%. Πειραιώς και Eurobank +2,4%, Alpha +1,5%, Τρ. Ελλάδος +1,2%.  Στο κόκκινο η Εθνική (-0,9%)., εκτός διαπραγμάτευσης η Attica Bank,  Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips  Ελλάκτωρ +3,3%, ΕΛΠΕ +2,1%,  ΔΕΗ +1,4%, ΟΤΕ,  Motor Oil, Lamda και Σαράντης  +1,2%.

  Με τις μεγαλύτερες απώλειες Βιοχάλκο -2,5%, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τιτάν -2%, ΟΠΑΠ -1,7%, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή  -1,4%.

Στα mid caps  Αβαξ +1%, Κρι-Κρι +0,5%. Στον αντίποδα Πλαστικά Θράκης -2,2%,  Πλαίσιο -1,7%, Autohellas -1,3%.  Στη μικρή κεφαλαιοποίηση αξιόλογα κέρδη με μεγάλο όγκο συναλλαγών σημείωσαν οι Μevaco +11,2%, Space +7,4%, Ελαστρον +5,4%, Τζιρακιάν +4,7%.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: