Χρυσές κληρώσεις της ΑΑΔΕ με κέρδη 50.000 – 100.000 ευρώ (η απόφαση του ΥΠΟΙΚ)

Πριμοδότηση με πρόσθετους λαχνούς των χαμηλών εισοδημάτων, αλλά και των... σπάταλων φορολογουμένων

Κέρδη 50.000 ευρώ κάθε μήνα και 100.000 ευρώ στην κλήρωση του Δεκεμβρίου κάθε έτους, θα μοιράζει η ΑΑΔΕ, μέσω των κληρώσεων που θα διενεργεί με βάση τις αποδείξεις ηλεκτρονικών αγορών.

Μάλιστα, στη μεγάλη κλήρωση που πραγματοποιείται κάθε Δεκέμβριο, 12 λαχνοί, θα κερδίζουν από 100.000 ευρώ, έκαστος.

Αυτό προβλέπει η απόφαση του αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Θόδ. Σκυλακάκη και του υφυπουργού Οικονομικών Απόστ. Βεσυρόπουλου, με την οποία παράλληλα καθιερώνονται και μπόνους συμμετοχής στα χαμηλά εισοδήματα.

Προβλέπεται συγκεκριμένα πριμοδότηση με πρόσθετους λαχνούς των χαμηλών εισοδημάτων, αλλά και των… σπάταλων φορολογουμένων, που δαπανούν μεγάλο μέρος τους εισοδήματός τους.

Το νέο πλαίσιο των κληρώσεων με έπαθλο 50.000 ευρώ, θα εφαρμοστεί από την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, σε δέκα μέρες, στα τέλη Ιανουαρίου.

Στόχος είναι να καταστούν πιο ελκυστικές οι πληρωμές με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, στο πλαίσιο της προσπάθειας πάταξης της φοροδιαφυγής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, (Α 1004/20220) θα διεξάγονται κατ’ έτος έως 12 κληρώσεις σε μηνιαία βάση και μία σε ετήσια.

Για τη συμμετοχή σε κάθε μηνιαία κλήρωση, λαμβάνονται υπόψη οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής, για την αγορά αγαθών ή την λήψη υπηρεσιών, τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

Για τη συμμετοχή σε κάθε ετήσια κλήρωση, λαμβάνονται υπόψη οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, στις διενεργηθείσες στο ίδιο έτος μηνιαίες κληρώσεις.

Στις δημόσιες κληρώσεις συμμετέχουν αυτόματα, με βάση τα στοιχεία που συλλέγει η φορολογική διοίκηση, τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΑΦΜ στην Ελλάδα και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

Πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής.
Έχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το τελευταίο φορολογικό έτος για το οποίο έχει παρέλθει η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής, εφόσον είναι υπόχρεοι.
Πριμ λαχνών στα χαμηλά εισοδήματα και σπάταλους

Για τον υπολογισμό των δικαιούμενων κατά περίπτωση λαχνών, η Διεύθυνση Ανάπτυξης Φορολογικών Εφαρμογών της ΑΑΔΕ πραγματοποιεί τους απαιτούμενους ψηφιακούς ελέγχους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη συνέχεια:

Το ανώτατο όριο συναλλαγών που λαμβάνονται υπόψη για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου, ορίζεται στο ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ ανά μήνα και ανά συμμετέχοντα.
Για κάθε ένα (1) ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: