Δ. Κουτσούμπας: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν ως λύση των λαϊκών προβλημάτων την αιτία τους

Δ. Κουτσούμπας: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν ως λύση των λαϊκών προβλημάτων την αιτία τους

«Η μεγαλύτερη πρόκληση και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι παρουσιάζουν ως λύση για τα λαϊκά προβλήματα την ίδια την αιτία, την πραγματική πηγή αυτών των προβλημάτων. Το απατηλό φάρμακο που προτείνουν και οι δύο είναι η επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη όταν βρισκόμαστε στη φάση της κρίσης και στη συνέχεια κατά τη φάση της ασθενικής ανάκαμψης της οικονομίας, πάλι η παραπέρα ώθηση στην καπιταλιστική ανάπτυξη, ώθηση που διασφαλίζεται πάντοτε με την πολύμορφη κρατική στήριξη και τις φοροελαφρύνσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο» τόνισε στην σημερινή ομιλία του στη Βουλή ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Χαρακτήρισε την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να απαλλάσσει των ευθυνών του και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ως «συνένοχους για την σφαγή του λαϊκού εισοδήματος».

Σημείωσε ότι παρά τις υποσχέσεις, η ζωή αποδεικνύει πως τα «δώρα» της καπιταλιστικής ανάπτυξης για τους εργαζόμενους είναι απαιτήσεις για νέες θυσίες, «αφού μόνο το ξεζούμισμα των εργαζομένων με το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ αύξησης της παραγωγικότητας και μισθών, μπορεί να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου».

«Κερασάκι στην τούρτα τους τελευταίους μήνες η ακρίβεια που έρχεται να γκρεμίσει ό,τι είχε απομείνει όρθιο» υπογράμμισε.

«Η πικρή αλήθεια», τόνισε, «είναι πως η εργατική τάξη και ο λαός της χώρας αφού πλήρωσε την κρίση του 2008-2015 με άμεσες δραστικές περικοπές, μισθών, συντάξεων και με εκτίναξη των φόρων, τώρα πληρώνει μαζί με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο κόσμο έμμεσα με μια ραγδαία υποβάθμιση του εισοδήματός του μέσα από τον πληθωρισμό».

Είπε ότι οι ευθύνες όλων των αστικών κομμάτων είναι «ακόμα μεγαλύτερες για την έκρηξη της ενεργειακής φτώχειας και την εκτίναξη των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου» καθώς είναι «συνυπεύθυνοι στην στήριξη και στην προώθηση της «πράσινης μετάβασης», της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας της ΕΕ» ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε λεπτομερώς στις συνέπειες αυτής της πολιτικής στην Ελλάδα.

Μιλώντας για την ακρίβεια στην ενέργεια, είπε ότι «στις πλάτες του λαού φορτώνονται τα αποτελέσματα των αντιθέσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία οι οποίες αφορούν τον βαθμό εξάρτησης της Ευρώπης από το ρώσικο φυσικό αέριο και επιδρούν σήμερα στην τιμή του φυσικού αερίου», ενώ ο λαός «πληρώνει επίσης το Χρηματιστήριο Ενέργειας και το εμπόριο Δικαιωμάτων Εκπομπών Ρύπων που επιβάλλει η ΕΕ» αλλά και τα «πρόσθετα χαράτσια για να είναι κερδοφόρες οι επενδύσεις των Αιολικών Πάρκων».

Υπενθύμισε, επιπλέον, ότι το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: