Δ. Μιχαηλίδου: Λάθος η πρωινή μου διατύπωση για τις απολύσεις υπαλλήλων που δεν εμβολιάζονται

Δ. Μιχαηλίδου: Λάθος η πρωινή μου διατύπωση για τις απολύσεις υπαλλήλων που δεν εμβολιάζονται

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις, ήταν λάθος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση της κ. Μιχαηλίδου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Η υφυπουργός Εργασίας ανέφερε σε πρωινή της συνέντευξη ότι το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει η άδεια άνευ αποδοχών στην οποία θα ενταχθούν οι αρνητές εμβολίων από τις 16 Αυγούστου να έχει ένα χρονικό «ταβάνι» για παράδειγμα ενός μήνα και στη συνέχεια να υπάρχει η δυνατότητα απόλυσης.

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις, ήταν λάθος.

Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού, με απόλυση», δήλωσε αργότερα 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: