Δ. Τζανακόπουλος: Ανίκανη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την ακρίβεια

Δ. Τζανακόπουλος: Ανίκανη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την ακρίβεια

Για «κατάρρευση του κυβερνητικού δόγματος περί αυτορρύθμισης της αγοράς μέσα στην κυριαρχία των καρτέλ» και για «παντελή ανικανότητα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσουν το νέο εκρηκτικό κύμα ακρίβειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

 Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει το πρόβλημα της ακρίβειας από τον Μάιο, «όταν υπήρχαν οι πρώτες ενδείξεις ότι πάμε σε κύμα ανατιμήσεων στην αγορά, με πρώτο και κύριο πρόβλημα την αγορά ενέργειας».«Η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση στην ΕΕ και γι’ αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες από την πλευρά της κυβέρνησης». Τόνισε ότι «η εκτόξευση της τιμής στο ρεύμα σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό και με τις υποτιθέμενες “μεταρρυθμίσεις” του κ. Χατζηδάκη όταν ήταν αρμόδιος υπουργός -προτού αναλάβει να ισοπεδώσει τις εργασιακές σχέσεις σε ένα άλλο υπουργείο…».

«Μιλώ», είπε ειδικότερα, «για το χρηματιστήριο ενέργειας, για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάστηκε η δήθεν “εξυγίανση” της ΔΕΗ, μιλώ για τα golden boys που τοποθέτησε εκεί ο κ. Χατζηδάκης, τα οποία, αφού αύξησαν τους μισθούς τους, στη συνέχεια προχώρησαν σε πολιτική αύξησης της τιμής του ρεύματος». Πρόσθεσε πως όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ «την περίοδο ’15-’19 είχαμε καταφέρει η ΔΕΗ να βρίσκεται σε κατάσταση βιωσιμότητας και η τιμή του ρεύματος να μην αυξάνεται».

«Πολύ μεγαλύτερες οι ανατιμήσεις στην Ελλάδα από άλλες χώρες»

 Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «οι ανατιμήσεις προϊόντων στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερες σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζονται στοχευμένες πολιτικές τις οποίες οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη και ο ίδιος, δεν είναι ικανοί να υλοποιήσουν».

Εκτίμησε ότι «τα αντίμετρα που ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι αποτελεσματικά, διότι στην κυβέρνηση της ΝΔ κυριαρχεί η άποψη ότι η αγορά με κάποιον τρόπο θα αυτορυθμιστεί». Όμως, υποστήριξε, «αυτή η αυτορρύθμιση έχει καταλήξει στα καρτέλ, τα οποία δεν καταπολεμά ούτε η κυβέρνηση ούτε η Επιτροπή Ανταγωνισμού -που η κυβέρνηση διόρισε- και καταλήγουμε τη νύφη να την πληρώνει η κοινωνική πλειοψηφία».

«Οι κινήσεις της κυβέρνησης στην πανδημία οφελούν τους ιδιώτες»

Αναφορικά με την πανδημία ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε ότι «τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες μέρες, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη προετοιμασία από την κυβέρνηση -όπως και πέρσι». «Βρισκόμαστε στην αρχή του τέταρτου κύματος, με το ΕΣΥ να βρίσκεται ήδη σε πολύ δύσκολη…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: