Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση αδυνατεί να αναπτύξει στρατηγική στην εξωτερική πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση αδυνατεί να αναπτύξει στρατηγική στην εξωτερική πολιτική

Την αδυναμία της κυβέρνησης και του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη “να αναπτύξει συγκεκριμένη στρατηγική στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής”, τόνισε σε συνέντευξή του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στο ρ/στ Real FM, ο κ. Τζανακόπουλος,  απέδωσε την αδυναμία αυτή «στις συνθήκες εσωκομματικής πίεσης εντός της ΝΔ, όπου υπάρχουν δύο και τρεις γραμμές».

«Ο κ. Μητσοτάκης αντιπολιτευτικά επέλεξε να εκμεταλλευτεί ένα κύμα που δημιουργήθηκε στους κόλπους της σκληρής δεξιάς και άκρας δεξιάς, το αξιοποίησε για να εκλεγεί πρωθυπουργός, και σήμερα βιώνει την αντίθεση μεταξύ της αντιπολιτευτικής του στάσης, κυρίως επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, και των ειδικών εσωκομματικών ισορροπιών και συσχετισμών, που αυτή του η ίδια η τακτική ενδυνάμωσε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Δημ. Τζανακόπουλος επέκρινε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «πέρα από εξάρσεις ρητορικού χαρακτήρα, δεν έχει τη στρατηγική και τη διάθεση να μπει σε μια διαδικασία επίλυσης προβλημάτων, με παράλληλη πίεση προς την Τουρκία, ώστε η τελευταία να αποδεχθεί  πως όσο δεν οδηγούμαστε σε συμφωνία θα πρέπει να γίνει δεχτή η προσφυγή στη Χάγη για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ».

Ακόμη, σχολίασε ότι «Οι επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων δεν είναι ποτέ ιδιωτικές, και γι’ αυτό στο πλαίσιο τους γίνονται δημόσιες δηλώσεις. Το 2017 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχαν επιχειρήσει να βαφτίσουν… το κρέας, ψάρι, όταν τότε ο Ερντογάν επισκέφθηκε τη Θράκη, καθώς έτσι προετοιμάζονται σωστά και στη βάση του διπλωματικού πρωτοκόλλου οι επισκέψεις».

Στο μεταξύ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου μπροστά στο ενδεχόμενο «να ξαναμπούμε σε νέο κύκλο λιτότητας και ύφεσης καταστροφικό για την ελληνική οικονομία και κοινωνία», αφού «για τη στρατηγική αντιμετώπιση της πανδημίας η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα». «Οι εμβολιασμοί καθυστερούν και η κυβέρνηση εξακολουθεί μας να κοροϊδεύει, μετρώντας διπλές τις δόσεις συγκεκριμένων ατόμων. Μόλις το 15% του πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των εμβολίων.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας για τη συλλογική ανοσία. Όσο για το άνοιγμα του τουρισμού, δεν είμαστε προετοιμασμένοι. Η ΝΔ συνεχίζει να αντιμετωπίζει την κατάσταση με αδράνεια και στη λογική ‘βλέποντας και κάνοντας’. Στο μεταξύ, τα προβλήματα στην οικονομία βαθαίνουν. Νέα έρευνα της ΕΚΤ έδειξε ότι το 20% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων κινδυνεύουν να κλείσουν, όσο η κυβέρνηση επιδιώκει να προχωρήσει τη διαδικασία των πλειστηριασμών», υπογράμμισε.

Ο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: