Δανάη & Διονύσιος: Ο χορός του Ζαλόγγου γίνεται το έναυσμα μιας πρωτότυπης χορογραφίας – Monopoli.gr

Δανάη & Διονύσιος: Ο χορός του Ζαλόγγου γίνεται το έναυσμα μιας πρωτότυπης χορογραφίας - Monopoli.gr

Εικόνες μυστικισμού και σκοτεινή ατμόσφαιρα
Η ελληνική παράδοση αποδομείται και συνδέεται με το σήμερα, καθώς ο θρύλος για τον χορό του Ζαλόγγου γίνεται το έναυσμα μιας πρωτότυπης χορογραφίας. Η Δανάη και ο Διονύσιος, μεταφέρουν στη σκηνή τη συγκινησιακή φόρτιση του χορού προς το χείλος του γκρεμού, με πρωτότυπη μουσική και με χορογραφία εμπνευσμένη από παραδοσιακούς χορούς, τη φύση και τα πλάσματά της.
Free At Last
Το Free At Last έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον Ιούνιο του 2019 σε παραγωγή του Theater Rotterdam και με την υποστήριξη των: Stichting Droom en Daad, RIDCC και Big Story Productions. Οι χορογράφοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την έρευνα για μια νέα παραγωγή, με υλικό και έμπνευση από τους συντελεστές που την απαρτίζουν.
Μαζί με την ομάδα, άρχισαν να ερευνούν πληθυσμούς της ορεινής Ελλάδας. Πολύ σύντομα η σκέψη της ομάδας οδηγήθηκε στους Σουλιώτες και τις Σουλιώτισσες και στον θρυλικό χορό των γυναικών που έμεινε αναλλοίωτος στην ιστορία. Όπως δηλώνουν οι δύο χορογράφοι: «έχει ενδιαφέρον το ότι καταφέρνουμε να μοιραστούμε τελικά στην Ελλάδα αυτή τη νέα εκδοχή του έργου –με δύο επιπλέον περφόρμερ– διακόσια χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, γεγονός που μας συνδέει πνευματικά και συναισθηματικά ακόμα περισσότερο με την ιστορία και το αποτύπωμά της στον χρόνο».
Δανάη και Διονύσιος
Η Δανάη (Δημητριάδη) και ο Διονύσιος (Αλαμάνος), που έχουν στις αποσκευές τους σημαντικές διεθνείς συνεργασίες, έρχονται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Το ντουέτο είχε κερδίσει το 2018 το XL Production Award (Rotterdam International Duet Choreography Competition) για το έργο τους, Uncia.
Η Δανάη και ο Διονύσιος μελετούν τη φύση, τα ζώα και τους αυτόχθονες πολιτισμούς και δημιουργούν ιστορίες που έχουν στο επίκεντρο την αρμονική συνύπαρξη της φύσης και των ζωντανών όντων της. Ιστορίες που σπάνε την ιεραρχία και διέπονται από μία ονειρική ατμόσφαιρα, που μεταφέρει το κοινό σε ένα ταξίδι στον χώρο και το χρόνο, σε μία σύγκρουση μεταξύ χάους και τάξης.
To Free At Last: Rerooted. θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKι όμΩς κινείται- 9.25 στην Πειραιώς 26012.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κοστούμια: Δανάη Γκριμοπούλου
Μουσική: Constantine Skourlis
Φωτισμοί: Jorg Schellekens
Χορογραφία: Δανάη & Διονύσιος
Παίζουν: Ιουλία Ζαχαράκη, Δάφνη Αντωνιάδου, Ειρήνη Δασκαλάκη, Ναταλία Μπάκα, Εμμανουέλα Πεχυνάκη, Δανάη Δημητριάδη
Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη 15€ / Ζώνη Α΄ 10€ / Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 8€ / ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστών Καλλ. Σχολών 5€
Παραστάσεις: 12-13 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: