Δανία: «Ηθική» επιλογή το εμβόλιο της AstraZeneca – Γιατί αποφασίσαμε την αναστολή χορήγησής του

AstraZeneca για θρομβώσεις: Κανείς δεν μπορεί να εντοπίσει κάτι που συμβαίνει μια φορά στις  300.000

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Ο ανώτερος αξιωματούχος Υγείας της Δανίας δήλωσε σήμερα πως «η μόνη ηθική, σωστή απόφαση» για ορισμένες χώρες που αντιμετωπίζουν κρίσεις από την Covid-19 είναι να συνεχίσουν να χορηγούν το εμβόλιο της AstraZeneca, αν και η σκανδιναβική χώρα έχει αναστείλει τη χρήση του λόγω ανησυχιών για πολύ σπάνια περιστατικά θρομβώσεων.

Ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας της Δανίας, Σόρεν Μπρόστρομ, μιλώντας σε ένα επιστημονικό συνέδριο σχετικά με τις θρομβώσεις, που διεξήχθη υπό την αιγίδα της δανέζικης Υπηρεσίας, απάντησε σε ερώτηση για το κατά πόσον η απόφαση της χώρας του θα μπορούσε να βλάψει την εμπιστοσύνη στο εμβόλιο της AstraZeneca σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυσσόμενων χωρών που το αποκτούν μέσω του παγκόσμιου μηχανισμού COVAX.

Ο Μπρόστρομ αναγνώρισε ότι η απόφαση της υπηρεσίας του πάρθηκε έπειτα από μεγάλη δυσκολία λόγω των φόβων ότι ένα τέτοιο βήμα μπορούσε να αυξήσει τη διστακτικότητα απέναντι στο εμβόλιο σε ανθρώπους άλλων χωρών, αλλά σημείωσε ότι η αναστολή χρήσης του εμβολίου που ανέπτυξαν η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανταποκρινόταν στην επικρατούσα κατάσταση στη Δανία.

Η Δανία καταγράφει λιγότερες από 1.000 νέες μολύνσεις του κορωνοϊού καθημερινά και χρησιμοποιεί εμβόλια της Moderna και της Pfizer, ενώ η Ινδία καταγράφει αριθμό ρεκόρ καθημερινών λοιμώξεων, χιλιάδες θανάτους και ελλείψεις εμβολίων.

«Εξακολουθούμε να διατηρούμε την επιλογή χρήσης του εμβολίου AstraZeneca. Δεν θα δίσταζα να χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο AstraZeneca στη Δανία, ακόμη και με τις γνώσεις που έχω σήμερα, αν ήμουν σε ένα διαφορετικό πλαίσιο», δήλωσε ο Μπρόστρομ. «Και σε διάφορες χώρες, αυτή τη στιγμή, σε όλο τον κόσμο, η μόνη ηθική, σωστή απόφαση είναι να χρησιμοποιείται το εμβόλιο AstraZeneca».

Βρετανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές πρόσθεσαν προειδοποιητική σήμανση στο εν λόγω εμβόλιο για τις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις εμφάνισης θρομβώσεων που συνδυάζονται με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, ενώ Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έπραξαν το ίδιο με το εμβόλιο Johnson & Johnson έπειτα από παρόμοια περιστατικά. Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές επαναλαμβάνουν ότι τα οφέλη των εμβολίων στην πρόληψη της Covid-19 υπερτερούν των κινδύνων τυχόν θρομβώσεων. Η Νορβηγία καθυστέρησε την απόφαση για επανέναρξη χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca μέχρι τον Μάιο, ενώ άλλες χώρες έχουν ορίσει όρια ηλικίας για την χορήγησή του.

Ο δρ. Σιντάρθα Ντάτα, διευθυντής του ευρωπαϊκού προγράμματος του ΠΟΥ για τα εμβόλια κατά των αποτρέψιμων ασθενειών, άλλος…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: