Δεκτό τελικά το αίτημα ΚΙΝΑΛ από Κ. Τασούλα μετά τις αντιδράσεις

Δεκτό τελικά το αίτημα ΚΙΝΑΛ από Κ. Τασούλα μετά τις αντιδράσεις

 Δεκτό έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής, να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στις 8 το πρωί της Κυριακής.

Όπως είπε, ο κ. Τασούλας, το νέο αίτημα του Κινήματος Αλλαγής έγινε δεκτό καθώς η συνεδρίαση θα γίνει εκτός του ωραρίου (σ.σ. αρχίζει στις 09:00) της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, είχε προκύψει εμπλοκή για την οποία είχε ενημερώσει σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, επιτέθεμενος μάλιστα στον πρόεδρο της Βουλής γιατί  είχε αρχικά αρνηθεί να την παραχωρήσει.

Ο κ. Τασούλας, είχε απαντήσει πως το θέμα αυτό έπρεπε να λυθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων συνολικά και να μην εξετάζεται κατά περίπτωση η δυνατότητα να συνεδριάζει η ΚΟ ενός κόμματος σε αίθουσα της Βουλής, εκ παραλλήλου, με κορυφαίες συνεδριάσεις της Ολομέλειας.

Ο κ. Κατρίνης από πλευράς του, είχε καλέσει τα κόμματα να τοποθετηθούν επί του αιτήματος του ΚΙΝΑΛ.

Επίθεση από Ν. Ανδρουλάκη και ΚΙΝΑΛ

Τη στάση του προέδρου της Βουλής είχε καταγγείλλει ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, με ανάρτησή του μέσω facebook, την οποία είχε εκδώσει και το κόμμα ως ανακοίνωση:

Ο κ. Ανδρουλάκης συγκεκριμένα, δήλωνε:

Με μια θεσμικά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση, ο Πρόεδρος της Βουλής απαγορεύει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ να συνεδριάσει στη Βουλή την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Ποτέ ξανά δεν αρνήθηκε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου σε κοινοβουλευτική ομάδα να συνεδριάσει εντός της Βουλής!

Επτά ώρες μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος, ο κ. Τασούλας έκρινε ότι μπορεί, αιφνίδια και χωρίς αιτιολογία, να αρνηθεί στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα της χώρας να συνεδριάσει ελεύθερα. Και το έπραξε, ομολογώντας ότι η επιλογή του αυτή δεν στηρίζεται σε καμία σχετική απαγορευτική διάταξη του Κανονισμού της Βουλής! Ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας.

Σε αυτήν την πρωτοφανή μεθόδευση, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, καλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας είχε απαντήσει νωρίτερα ότι ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε να συγκληθεί η ΚΟ του κόμματος, την ίδια στιγμή που αρχίζουν οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, κατά τη διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας.

Στη, δε, περίπτωση που παραχωρήθηκε αίθουσα, για συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή άρχιζε πριν την έναρξη…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: