«Δεν μας ανησυχούν οι μεταλλάξεις κορωνοϊού» | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Κορωνοϊός – Μόσιαλος : Δεν μας ανησυχούν οι μεταλλάξεις

Καθησυχαστικός σε ότι αφορά τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, εμφανίστηκε ο Ηλίας Μόσιαλος Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας  του London School of Economics.

«Οι μέχρι τώρα μεταλλάξεις που έχουν γίνει στον ιό δε μας ανησυχούν», τόνισε, λέγοντας πως έχουμε πλέον τις τεχνολογίες, έτσι ώστε, αν αλλάξει τόσο πολύ ο ιός, μέσα σε έξι βδομάδες να έχουμε νέο εμβόλιο, όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της Pfizer/BioNTech.

Παράλληλα σημείωσε, ότι σύμφωνα, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο κορωνοϊός, αλλάζει πολύ αργά, δεν αλλάζει δραματικά. Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος και δεν έχει αλλάξει τόσο ώστε τα εμβόλια να μην τον πιάνουν, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος, προσθέτοντας ότι «υπάρχει η δυνατότητα στη νέα μετάλλαξη, να έχουμε και νέο εμβόλιο».

Να συνεχίσουμε να προσέχουμε

Με δεδομένο ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν το εμβόλιο σταματάει και τη διασπορά, ο κ. Μόσιαλος, ζήτησε μιλώντας στον Σκάι, να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα.

«Όσοι κάνουν το εμβόλιο δεν θα έχουν βαριά συμπτώματα. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε να προσέχουμε όλοι», είπε.

Επίσης, επεσήμανε ότι «δεν θα εξαφανιστεί ο κορωνοϊός από τον πλανήτη, αλλά θα υπάρχουν πολύ λίγα κρούσματα».

Σε ότι αφορά στο μέτωπο των φαρμάκων, όπως ανέφερε, γνωρίζουμε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν λειτουργούν στις βαριές περιπτώσεις.

Μέχρι να έχουμε ικανό αριθμό εμβολιασμένων τα μέτρα δε θα αρχίσουν να χαλαρώνουν, εκτίμησε, ωστόσο εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τον Μάρτιο, θα χαλαρώσουν αρκετά οι περιορισμοί, καθώς θα έχουμε αποτελέσματα από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από «Δεν μας ανησυχούν οι μεταλλάξεις κορωνοϊού» | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: