Δένδιας: Θα επιθυμούσαμε ισχυρότερη ιταλική στήριξη στο θέμα των κυρώσεων

Δένδιας: Θα επιθυμούσαμε ισχυρότερη ιταλική στήριξη στο θέμα των κυρώσεων

«Εξαιρετικά χρήσιμο» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας να έχει η Ελλάδα διαρκή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με την Ιταλία, μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο, στη Ρώμη.
Όπως δήλωσε ο Έλληνας υπουργός, είπε στον ομόλογό του πως αναφορικά με τις κυρώσεις στην Τουρκία, η ελληνική πλευρά θα επιθυμούσε μία ισχυρότερη ιταλική στήριξη. 
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν  θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος όπως και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.
Πριν αναχωρήσει για τη Λισσαβόνα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε:
«Είχαμε σήμερα μία πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Ιταλό ομόλογό μου Λουίτζι Ντι Μάιο. Καλύψαμε όλα τα θέματα και των διμερών μας σχέσεων, δηλαδή από την Ιταλική πλευρά την επικύρωση της συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες αλλά και τα οικονομικά θέματα, και από την άλλη τα ευρύτερα θέματα της περιοχής μας, δηλαδή την τουρκική προκλητικότητα. Τον ενημέρωσα για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών στις 25 Ιανουαρίου, την ευρύτερη τουρκική συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο και ακόμη τα ζητήματα που αφορούν τη Λιβύη και τον East Med. Δεν έλειψε από την ατζέντα μας και το μεταναστευτικό. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο να έχουμε μία διαρκή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με την Ιταλία. Του κατέστησα, επίσης, σαφές ότι παρά το ότι σεβόμαστε την απόφασή τους και τη στάση τους η ελληνική πλευρά θα επιθυμούσε μία ισχυρότερη Ιταλική στήριξη στο θέμα των κυρώσεων»

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: