ΔΕΘ: Τι αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην αποψινή του ομιλία

ΔΕΘ: Τι αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην αποψινή του ομιλία

Με σαφές κοινωνικό πρόσημο και με το σύνθημα «Η Ελλάδα αλλάζει», αναμένεται απόψε η καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η οποία εγκαινιάζεται σήμερα.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στους χώρους της ΔΕΘ λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου, παρακολούθησε τον αγιασμό της τελετής εγκαινίων  και ξεναγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης. Νωρίτερα συμμετείχε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΘ Helexpo και συναντήθηκε με το προεδρείο της και στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην ομιλία του πρωθυπουργού στις 20:00 το βράδυ καθώς αναμένεται να παρουσιάσει νέα μέτρα για όλη την κοινωνία, όπως είχε προϊδεάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανέφερε κατά το χαιρετισμό του στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, πρόκειται για μία σειρά παρεμβάσεων και ένα συνολικό πλαίσιο για το πώς η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις μεταρρυθμίσεις και τον νέο κύκλο ανάπτυξης που ανοίγεται μπροστά.

«Μάχη» για την οικονομία

Είναι σαφές πως τα προτάγματα της φετινής ομιλίας είναι η οικονομία, η ανάπτυξη και οι μεταρρυθμίσεις. Μάλιστα η οικονομία εξελίσσεται σε βασικό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την  αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός έρχεται με «ατού» τους θετικούς οικονομικούς δείκτες – όπως αποτυπώθηκαν και στα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου για το ΑΕΠ- και αναμένεται να κάνει λόγο για «μέρισμα ανάπτυξης». Ουσιαστικά θα εκπέμψει μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα, κάνοντας αναφορά στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ.

Την ίδια αισιοδοξία έχει εκφράσει ο κυβερνητικος εκπρόσωπος λέγοντας πως τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας «όχι μόνο δεν θα είναι προσωρινά αλλά θα είναι ακόμη καλύτερα». Όπως ανέφερε κατά την τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αυτό που είναι σημαντικό είναι να γίνει κατανοητό τι βρίσκεται πίσω από αυτά τα καλά στοιχεία, «πίσω από αυτή την αλματώδη αύξηση του ΑΕΠ».  «Πίσω από αυτά τα νούμερα κρύβονται 40.000 επιχειρήσεις περισσότερες από το 2019», είπε εξηγώντας ότι η ανησυχία ότι η πανδημία θα οδηγούσε σε λουκέτα διαψεύδεται. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι έχουμε 70.000 περισσότερες θέσεις εργασίας από το 2019.

Βασικό θέμα  στην αυριανή ομιλία του Κ. Μητσοτάκη θα είναι οι φοροελαφρύνσεις, με συγκεκριμένα μέτρα να εξαγγέλλονται για τη διετία 2022- 2023 (για την εισφορά…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: