Διακόπτεται η παραγωγή μασκών για τους μαθητές | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διακόπτεται η παραγωγή μασκών για τους μαθητές | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τη διακοπή της παραγωγής μασκών για τους μαθητές, μετά τις αστοχίες που κατεγράφησαν κατά την πρώτη ημέρα επανεκκίνησης των σχολείων αποφάσισε η ΚΕΔΕ.
Όπως τονίζεται, «μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας».
Νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία επισήμανε, ότι οι διαστάσεις ου δόθηκαν από τις αρμόδιες επιτροπές ήταν  μεν σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές, ωστόσο  «αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών». 
«Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου», ανέφερε ακόμη,  προσθέτοντας ότι έχει επανυποβάλει τις σωστές προδιαγραφές προς τους κατά τόπους κατασκευαστές.
Παραδίδονται στην κυβέρνηση τα νέα μέτρα
Την ίδια ώρα, σε κυβερνητικά χέρια υποβάλλεται η λίστα με τα πιθανά νέα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπισθεί το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που παρατηρείται σε περιοχές της χώρας και ιδίως στην Αττική. 
Οι εισηγήσεις των επιστημόνων θα παραδοθούν το αργότερο αύριο στην κυβέρνηση προκειμένου να δημοσιοποιηθούν πιθανότατα στην απογευματινή, τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.
Όπως προεξήγγειλε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η σκόπευση των μέτρων είναι να κλιμακώνεται σε τοπικό ή γενικό επίπεδο προχωρά, ενώ η κυβέρνηση λαμβάνει υπ’ όψιν την «έκρηξη των κρουσμάτων διεθνώς αλλά και το γεγονός ότι υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα του πληθυσμού μετά το άνοιγμα των σχολείων».
Οι εισηγήσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεξαμενή μέτρων περιλαμβάνει μέτρα ανάλογα αυτών που έχουν εφαρμοστεί στον Πόρο με ενδεχόμενη παράταση του κλεισίματος των καταστημάτων από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, περιορισμό του αριθμού των ατόμων σε δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις και περιορισμό του αριθμού των πελατών στα τραπεζοκαθίσματα.
Παράλληλα, μελετώνται προτάσεις για το πώς θα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: kathimerini.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: