Διακρίσεις για την Ελληνική Εθνική Ομάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής | ΣΚΑΪ

Διακρίσεις για την Ελληνική Εθνική Ομάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Η Ελληνική Εθνική Ομάδας Ρομποτικής “FIRST Global Challenge Team Greece” εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge “Discover and Recover 2021” που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως από τις 27 Ιουνίου 2021 έως 25 Σεπτεμβρίου 2021 και κατάφερε να φέρει το Χρυσό Μετάλλιο στον τομέα της Υγείας στην κατηγορία FIRST Global Challenge Award, το Αργυρό Μετάλλιο για το project «Πανάκεια» και το Χάλκινο Μετάλλιο για την κατάκτηση της 3ηςθέσης στην γενική κατάταξη της Ολυμπιάδας.

Είναι δε, η πρώτη φορά που Ελληνική Ομάδα Ρομποτικής καταφέρνει να φέρει στη χώρα μας σε μια Παγκόσμια Διοργάνωση μετάλλια σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες, αλλά και στη γενική Παγκόσμια κατάταξη ταυτόχρονα.

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα ξεκίνησε ύστερα από πρωτοβουλία του Φιλεκπαιδευτικού Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Eduact – Δράση για την Εκπαίδευση. H Eduact εισάγει  νέα εκπαιδευτικά προγράµµατα για όλα τα  παιδιά του αύριο στη Ελλάδα από το 2013, μέσα από καινοτόμες δράσεις που καλλιεργούν τις δεξιότητες του μέλλοντος.

Ακρογωνιαίος λίθος του έργου μας αποτελεί η εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στα εργαστήρια δεξιοτήτων από την πιλοτική τους κιόλας εφαρμογή. Το 2018 η Eduact κατάφερε να εντάξει τη χώρα μας στο χάρτη της παγκόσμιας διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge.

Ακολούθησε ανοιχτό κάλεσμα που απηύθυνε σε μαθητές και μαθήτριες της χώρας μας και σήμερα, η ομάδα αποτελείται από 30 παιδιά από όλη την Ελλάδα ηλικίας 14 – 18 χρονών, που επιλέχθηκαν, βάση των γνώσεων τους στον προγραμματισμό και την ρομποτική, την ενασχόληση τους με τις επιστήμες, την εμπειρία τους από συμμετοχές σε αντίστοιχες εθνικές και παγκόσμιες διοργανώσεις αλλά και το κίνητρο να έχουν μια τέτοια ευκαιρία στη γνώση.

Τα παραπάνω αξιολογήθηκαν από ειδική επιτροπή, απαρτιζόμενη από εκπαιδευτικούς ακαδημαϊκούς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου για τη διοργάνωση στην Ελλάδα φορέα – Eduact – ώστε να γίνει η τελική επιλογή των εκπροσώπων. 

Μαθητές και μαθήτριες από τη Θεσσαλονίκη, την Αττική, την Πάτρα, την Ναύπακτο, την Ορεστιάδα, την Κρήτη εργάστηκαν εντατικά καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και δημιούργησαν το robot Πανάκεια – μια οικιακή αυτόνομη νοσοκόμα που μπορεί να παίρνει βασικές μετρήσεις από τους ασθενείς, να ενημερώνει το ιατρικό προσωπικό και να απολυμαίνει έναν μικρό χώρο, το robot Ήρων, το οποίο μπορεί να κινηθεί με ακρίβεια σε καθορισμένες διαδρομές, να συλλέξει και να μεταφέρει αντικείμενα, να εκτοξεύσει μπάλες και κύβους σε απόσταση και να…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: