Διαμάχη για την 3η δόση στις ΗΠΑ | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Διαμάχη για την 3η δόση στις ΗΠΑ | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Κορυφαίοι αξιωματούχοι ζήτησαν από τον Λευκό Οίκο να αναβάλλει τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου Covid-19 από τον Σεπτέμβριο, καθώς οι αρμόδιες αρχές ίσως χρειαστούν περισσότερο χρόνο για τη συλλογή και ανάλυση των δεδομένων.

Όπως γράφει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων, οι αξιωματούχοι δήλωσαν πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το εμβόλιο της Moderna.

Άξιος εστί. Όταν οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες

Η Δρ Τζάνετ Γούντκοκ, η οποία ασκεί χρέη επιτρόπου στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) Δρ Ροσέλ Ουαλένσκι, είπαν στον συντονιστή του Λευκού Οίκου για την Covid-19, Τζέφρι Ζίεντς, ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου μπορεί να υπάρχουν επαρκή δεδομένα μόνο για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Σε ερώτηση που υποβλήθηκε για τη συνάντηση, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ό,τι υπαγορεύουν οι επιστήμονες.

Η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων, επανέλαβε, θα ξεκινήσει μόνο εάν και όταν δοθεί το πράσινο φως από την FDA και τα CDC.

Νωρίτερα, ο ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι εκτίμησε πως η τρίτη δόση είναι «πιθανό» να αποδειχθεί αναγκαία.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Φάουτσι επικαλέστηκε ισραηλινά στοιχεία που δείχνουν ότι η τρίτη δόση μειώνει κατά δέκα φορές τον σχετικό κίνδυνο τόσο για διάγνωση Covid-19 όσο και για σοβαρή νόσο, αναφέρουν οι Financial Times.

«Αν η απόκριση έχει διάρκεια, πιθανότατα θα υιοθετήσουμε ως ρουτίνα ένα σχήμα τριών δόσεων, πρώτα όμως θα πρέπει να επιβεβαιωθούμε ότι αυτό ισχύει» είπε.

Φέτα με «πλαστό διαβατήριο» στις ξένες αγορές
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Διαμάχη για την 3η δόση στις ΗΠΑ | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: