Διαψεύδει την απώλεια της Σολεντάρ η Ουκρανία | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Ρωσία: Στέλνουν τραυματίες στρατιώτες στο μέτωπο | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Μετά από την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι η Ουκρανία απώλεσε τον έλεγχο της Σολεντάρ, το Κίεβο διέψευσε την ανακοίνωση αυτή. Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε πως «σφοδρές μάχες» εξακολουθούν να μαίνονται σήμερα σ’ αυτή τη μικρή πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, αφού η Ρωσία ανακοίνωσε πως την έχει καταλάβει πλήρως.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων η Σολεντάρ, σύμφωνα με τη Μόσχα

«Σφοδρές μάχες εξακολουθούν να διεξάγονται στο Σολεντάρ», δήλωσε μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση ο εκπρόσωπος της ανατολικής διοίκησης του ουκρανικού στρατού Σεργκίι Τσερεβάτι. «Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις διατηρούν την κατάσταση υπό έλεγχο μέσα σε δύσκολες συνθήκες», πρόσθεσε.

Υπό ρωσικό έλεγχο η Σολεντάρ;

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέλαβε ολόκληρη την πόλη Σολεντάρ, στην ανατολική Ουκρανία, διεκδικώντας μια πρώτη αξιοσημείωτη νίκη επί του πεδίου έπειτα από πολλές ταπεινωτικές υποχωρήσεις τους τελευταίους μήνες.

«Ολοκληρώθηκε στις 12 Ιανουαρίου το βράδυ η απελευθέρωση της πόλης Σολεντάρ, η οποία είναι σημαντική για την συνέχιση των επιθετικών επιχειρήσεων» στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων η Μπαχμούτ

Η Σολεντάρ βρίσκεται σε απόσταση περίπου δεκαπέντε χιλιομέτρων βορειοανατολικά της πόλης Μπαχμούτ, την οποία ο ρωσικός στρατός και οι δυνάμεις της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner προσπαθούν να καταλάβουν εδώ και μήνες.

«Ο πλήρης έλεγχος της Σολεντάρ επιτρέπει να αποκόψουμε τις γραμμές ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων που βρίσκονται στην πόλη (Μπαχμούτ) στα νοτιοδυτικά, στη συνέχεια να αποκλείσουμε και να κλείσουμε σε έναν ‘θύλακα’ τις ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί», πρόσθεσε ο Ιγκόρ Κονατσένκοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάληψη της Σολεντάρ κατέστη δυνατή χάρη «στα διαρκή πλήγματα στον εχθρό» από την ρωσική αεροπορία και το πυροβολικό.

«Αδιάκοπα πλήγματα»

Τα ρωσικά στρατεύματα «διεξήγαγαν αδιάκοπα επικεντρωμένα πλήγματα στις θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην πόλη, εμποδίζοντας την μεταφορά εφέδρων, τον εφοδιασμό με πυρομαχικά, όπως και τις προσπάθειες απόσυρσης του εχθρού προς άλλες γραμμές άμυνας», σημείωσε επίσης ο Κονατσένκοφ. Ο ίδιος δήλωσε ακόμη ότι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές διεξήγαγαν «κρυφό ελιγμό» επιτιθέμενοι από «άλλη κατεύθυνση» στα ουκρανικά στρατεύματα στην Σολεντάρ, κάτι το οποίο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: