Διάσημες Ελληνίδες εγκυμονούσες και μαμάδες που λατρεύουν τις γάτες τους

Διάσημες Ελληνίδες εγκυμονούσες και μαμάδες που λατρεύουν τις γάτες τους

Η γάτα είναι ένα ζώο ανεξάρτητο, χαδιάρικο, τρυφερό, έξυπνο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, λοιπόν, που όσοι έχουν γάτα ως κατοικίδιο, τη λατρεύουν και αναπτύσσουν μαζί της ένα δέσιμο ιδιαίτερο.Μεταξύ αυτών και πολλές διάσημες Ελληνίδες εγκυμονούσες και μαμάδες. Πρώτη και καλύτερη η Μαίρη Συνατσάκη που έχει όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις γάτες.Μαίρη Συνατσάκη: Μία πραγματική cat loverΗ γνωστή influencer ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της λίγες μέρες πριν και από τις πρώτες φωτογραφίες που δημοσίευσε μετά την ανακοίνωση στο Instagram ήταν αυτή με μία από τα τρία γατιά της. Μάλιστα, η εγκυμονούσα απάντησε και στα δεκάδες μηνύματα που έλαβε για το κατά πόσο είναι επικίνδυνο για μία έγκυο να συμβιώνει με γάτες και για τον κίνδυνο της τοξοπλάσμωσης και ήταν απόλυτα κατατοπιστική.https://www.instagram.com/p/CgrJAerrlsQΤι είναι η τοξοπλάσμωσηΗ τοξοπλάσμωση είναι μια συστηματική ασθένεια που την προκαλεί το πρωτόζωο τοξόπλασμα, ιδιαίτερα το είδος Toxoplasma gondii, μεταδιδόμενο στον άνθρωπο από τα κατοικίδια. Η νόσος μεταδίδεται από το ωμό κρέας που έχει μολυνθεί ή με την επαφή με μολυσμένα κόπρανα γάτας.Το μικρόβιο διαπερνά τον πλακούντα και προσβάλλει το έμβρυο, ενώ συνήθως η μητέρα δεν έχει συμπτώματα της μόλυνσης. Δυστυχώς, ωστόσο, μπορεί να υπάρξει μόλυνση του εμβρύου. Η προσβολή του εμβρύου, σε συνδυασμό με ελλιπή θεραπευτική αντιμετώπιση μπορεί να είναι μοιραία (αυτόματη αποβολή, ενδομήτριος θάνατος) ή να οδηγήσει στη γέννηση βρέφους με σοβαρές ανωμαλίες στο νευρικό σύστημα και τα σπλάγχνα του.Η τοξοπλάσμωση αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά αλλά χωρίς αμφιβολία, η καλύτερη προστασία είναι η ίδια η προφύλαξη, δηλαδή η λήψη προληπτικών μέτρων.Οι απαντήσεις της Μαίρης Συνατσάκη στην gallery που ακολουθεί.

Photo 1/4
Η Μαίρη Συνατσάκη μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνη της δημοσίευσε μία φωτογραφία με τη γάτα της και έλαβε πολλές ερωτήσεις από τους ακολούθους της.

Photo 2/4
Όπως πάντα, η infuencer δεν άφησε τις ερωτήσεις αναπάντησες και ήταν απόλυτα κατατοπιστική. 

Photo 3/4
Βέβαια σε κάθε περίπτωση, η συμβουλή της ήταν η κάθε εγκυμονούσα να ρωτήσει τον γιατρό της. 

Η εγκυμονούσα όπως φαίνεται και από τις δημοσιεύσεις της στο Instagram έχει μεγάλη αδυναμία στις γάτες της και μάλιστα έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό highlight στο Instagram με φωτογραφίες και βίντεο που έχει δημοσιεύσει μαζί τους κατά καιρούς.

Photo 1/4
Πρόσφατα η Μαίρη Συνατσάκη δημοσίευσε μία σειρά από φωτογραφίες με τις γάτες της. 

Photo 2/4
… και όλο …

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: