Διασταυρώσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων από την Εφορία

Διασταυρώσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων από την Εφορία

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Ειδικές διασταυρώσεις στις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων, με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ ή άλλων ασφαλιστικών φορέων, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν αδήλωτα αναδρομικά, θα πραγματοποιήσει φέτος η ΑΑΔΕ.

Στόχος είναι ο εντοπισμός όσων επιχειρήσουν να αποκρύψουν από την Εφορία τα ποσά που εισέπραξαν, για να αποφύγουν τη φορολόγηση με έως και 55%, με την άθροιση του κύριου φόρου και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Η φορολογία των αναδρομικών αποδοχών, περιορίζεται μόνο στον φόρο που αναλογεί, αλλά, όσοι δεν τα δηλώσουν εντός της προθεσμίας που θα ανακοινωθεί, τότε θα τους επιβληθούν και πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Το Taxisnet θα διασταυρώσει τις δηλώσεις των συνταξιούχων, με τα αρχεία που θα αποστείλουν στην ΑΑΔΕ, ο ΕΦΚΑ και άλλοι φορείς, ώστε να διαπιστωθεί η ορθότητα των δηλώσεων.

Οι περισσότεροι από 1.000.000 συνταξιούχοι που έλαβαν το 2020 αναδρομικά, συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ τα οποία αναλογούν στα έτη 2015 και 2016, υποχρεούνται φέτος να υποβάλλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις για κάθε ένα έτος ξεχωριστά (2015 και 2016), έως το τέλος του 2021.

Οι τροποποιητικές θα υποβληθούν σε ειδική πλατφόρμα, που θα ανοίξει, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Τσουχτερός ο φόρος

Οι συνταξιούχοι υποχρεώνονται να προσθέσουν τα ποσά των αναδρομικών που αναλογούν σε κάθε έτος 2015 και 2016, στα αντίστοιχα εισοδήματα των συγκεκριμένων ετών.

Κατόπιν, θα γίνει νέα εκκαθάριση φόρου εισοδήματος για τα έτη αυτά και θα εκδοθούν νέα εκκαθαριστικά σημειώματα, στα οποία θα αναγράφεται ο φόρος που θα αναλογεί και θα βεβαιωθεί.

Ο φόρος εισοδήματος, θα υπολογιστεί με βάση τους συντελεστές που ίσχυαν στα συγκεκριμένα έτη. Επίσης, εάν μετά την προσθήκη των αναδρομικών αποδοχών, το συνολικό δηλωθέν εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 12.000 ευρώ, τότε θα τους επιβληθεί και ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα:

Για το έτος 2015, τα αναδρομικά ποσά θα υπαχθούν σε φορολόγηση με τους συντελεστές 22% έως 42% της κλίμακας φόρου που ίσχυε τότε, συν εισφορά αλληλεγγύης 1%- 4%, για το εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ.
Για το 2016 τα αναδρομικά θα υπαχθούν σε φορολόγηση με τους συντελεστές 22% έως 45% που ίσχυε. Αν το εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 12.000 ευρώ, θα συνυπολογιστεί και ειδική εισφορά αλληλεγγύης με κλίμακα από 2,2% έως 10%.
Έτσι, για υψηλοσυνταξιούχους, η μέγιστη φορολογική επιβάρυνση μπορεί να ανέλθει και στο 55%.

Μεγαλύτερες θα είναι οι επιβαρύνσεις για όσους, με την προσθήκη των…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: