Διαξιφισμοί Κοντοζαμάνη – Ξανθού για ΜΕΘ και τεστ κορονοϊού

Διαξιφισμοί Κοντοζαμάνη - Ξανθού για ΜΕΘ και τεστ κορονοϊού

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Ανδρέας Ξανθός αντιπαρατέθηκαν με επίκεντρο τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τα τεστ για τον κορονοϊό, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δωρεάν του Ιδρύματος Ωνάση στο ελληνικό Δημόσιο.
Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού καθώς και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «η κυβέρνηση δεν έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ενίσχυση του ΕΣΥ» και ότι «προχωρά στην στήριξη των ιδιωτικών κλινικών σε βάρος της τσέπης των πολιτών».
Στη συνέχεια τόνισε ότι: «ανέκαθεν η ΝΔ και η κυβέρνησή της ήταν υπέρ του δημόσιου συστήματος υγείας, και κάθε μέρα καταδεικνύεται αυτό με πράξεις. Η δική μας αντίληψη είναι ότι συνυπάρχει τόσο ο κρατικός όσο και ο ιδιωτικός τομέας, και το κράτος διασφαλίζει να είναι χωρίς κόστος η φροντίδα υγείας για κάθε πολίτη».
«Οι συμπράξεις δεν είναι ιδιωτικοποίηση της υγείας αλλά είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να έχουμε καλύτερες παροχές υγείας και αναβαθμισμένο ΕΣΥ.
Αυτά είναι τα σύγχρονα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο σύγχρονος κόσμος. Για εμάς είναι μονόδρομος, και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, με τη γνώση και την εμπειρία που αποκτήσαμε στη διαχείριση του κορονοϊού, μόλις ξεπεραστεί η κρίση, να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των πολιτών» προσέθεσε.
«Δεν υπάρχει επιθετική αύξηση των διασωληνωμένων»
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει επιθετική αύξηση των διασωληνωμένων, υπάρχει σταθερότητα, και κανείς πολίτης που χρειάζεται νοσηλεία δεν μένει εκτός ιατρικής φροντίδας».
Απαντώντας στη κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση ότι τα τέστ κορονοϊού είναι και ακριβά και λίγα, ο κ. Κοντοζαμάνης αντέτεινε ότι «συνεχίζονται να γίνονται με κανονικούς ρυθμούς και στοχευμένα σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού».
«Όσοι πληρούν τα κριτήρια τα τεστ γίνονται δωρεάν. Καταφέραμε να ρίξουμε το κόστος δείγματος πέντε φορές κάτω, ώστε να μπορούμε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα λεφτά και να έχουμε επάρκεια» υπογράμμισε ο υφυπουργός Υγείας.
Έμφαση έδωσε και στις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που -όπως είπε- ξεπέρασαν τις 6.800 και τόνισε ότι «το ΕΣΥ έχει ενισχυθεί με 281 εκατ. ευρώ για να ανταποκριθεί στις έκτακτες δαπάνες που έχουν προκύψει από την πανδημία ενώ παράλληλα προχωράνε και οι μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των κενών θέσεων που υπάρχουν».
Ξανθός: Απαιτείται μακροχρόνιο σχέδιο επένδυσης του εθνικού…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: